Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.05.2013, 16:12

Інформація про господарську діяльність в заповідниках безслідно зникла

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Де зараз зберігаються матеріли щодо територій природно-заповідного фонду, які донедавна знаходились в скасованих державних обласних управліннях екології та природних ресурсів.

Де зараззберігаються матеріли щодо територій природно-заповідного фонду, які донедавназнаходились в скасованих державних обласних управліннях екології та природнихресурсів.

 

До менезвернулися активісти громадських природоохоронних організацій, які повідомилипро факти господарської діяльності на охоронюваних територіях - природнихзаповідниках. Але оскільки законодавство передбачає можливість окремих видів господарськоїдіяльності в природних заповідниках вразі наявності відповідних лімітів,погоджених Міністерством екології, то я й звертався до Міністерства з проханнямнадати мені відповідні дані про надання лімітів з 2005 по 2013 рік. АлеМіністерство не змогло відповісти на моє питання, посилаючись на ліквідаціюслужби, яка опікувалася цими справами.

 

Тепер, коли цяінформація є недоступною, господарники, які порушили закон, зможуть посилатисяна зниклі документи, і в депутатів чи судів, які розглядатимуть ці справи, небуде змоги перевірити достовірність інформації.

 

Відповідно дозакону № 5456-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів Українищодо оптимізації повноважень органів виконавчої влади у сфері екології таприродних ресурсів, в тому числі на місцевому рівні», після ліквідаціїтериторіальних органів Мінприроди, їхні повноваження передаються спеціальноствореним підрозділам обласних державних адміністрацій.

 

Тому, цілкомприродно, мене цікавить те, чим регламентується створення цих органів? Чице вже відбулось? Де зараз зберігаються матеріли щодо територійприродно-заповідного фонду, які донедавна знаходилися у скасованих державнихуправліннях екології та природних ресурсів в областях. І чи не були архівиліквідовані разом із цією службою?

 

Відповіднезвернення направив до Кабінету міністрів України, до Міністерства екології таприродних ресурсів України та до Адміністрації Президента.

 

Як відомо, навиконання Постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2013 р. №159 «Про ліквідацію територіальних органів Міністерства охорони навколишньогоприродного середовища» 17 травня припинили існування територіальні органиМінприроди України в областях. 

Останні записи