Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.10.2017, 16:42

Знайшли нову дорогу на Київщині? Тоді ми йдемо до вас!

Депутат Київської обласної ради, голова постійної комісії з питань бюджету та фінансів КОР

Допоможіть знайти нові дороги в буквальному сенсі, які за звітами відремонтовані та побудовані в Київській області

Незабаром вихідні, й в останні жовтневі днінезвично теплої осені українці захочуть скористатися таким дарунком природи танасолодитися гарною погодою, збираючи гриби або просто від’їжджаючи напрогулянки за міста. Пропоную мешканцям Київщини допомогти дослідити «перемоги»очільників Київської області в частині будівництва нових доріг. Все просто.

Одне з дійсно дієвих та інноваційних рішеньКабінету міністрів України останніх часів – втілення експерименту ізфінансуванням доріг від перевиконання місцевих митниць с розмитнення іноземнихтоварів.

Двома словами про сенс: даний експеримент зрозвитку автомобільних доріг загального користування було запроваджено з 1вересня 2015 року і він діяв у Волинській, Львівській, Одеській і Чернівецькійобластях та місті Києві. Суть полягає в тому, що перевиконання надходженьмитних платежів 50% від суми такого перевиконання направлялися на дорогиконкретним регіонам

Кабінет міністрів своєю Постановою № 100 від 1березня 2017 року розширив застосування в Україні експерименту з фінансовогозабезпечення розвитку автомобільних доріг загального користування на всютериторію України та подовжив термін його дії до 1 січня 2018 року.

В який засіб відбувається використання цих коштівв Київській області:

·         Розпорядникомкоштів є Київська обласна державна адміністрація.

·         Відповіднодо даного фінансування виконавцем робіт є «Київоблавтодор».

Розпорядник коштів, Київська облдержадміністраціяготує та подає на погодження Міністерству інфраструктури, Міністерству фінансівта бюджетному комітетові Верховної Ради відповідний перелік доріг, на якихпланується застосувати ремонтні роботи.

В Київській області такий перелік був затвердженийв серпні 2017 року. Чому він був зроблений так пізно й роботи розпочались аж удругому півріччі - це питання до розпорядника коштів, Київської ОДА.

Але найцікавіше те, що вже за місяць, а саме 8вересня 2017 року, Київська обласна рада отримала від департаментужитлово-комунального господарства та регіонального розвитку Київськоїоблдержадміністрації звіт про стан та виконання ремонтних робіт на зазначенихдля цього дорогах в Київській області та суми фінансування, в який кошт ціавтошляхи обійшлися. Звіт підготовлено станом на 1 вересня 2017 року.

 







Отже, судячи зі звіту Київської ОДА, Київськаобласть за місяць відремонтувала доріг майже на 101 мільйон гривень.

Для того, щоб перевірити якість виконання робіт тачи дійсно ці роботи були зроблені, я хочу звернутися особисто до мешканцівКиївської області й в якості такого ж само мешканця Київщини, й як головапостійної комісії з питань бюджету та фінансів Київоблради: Просимо всіх долучитисядо фіксації ремонтів доріг в Київській області.

Зніміть фото- та відеоматеріали та викладайте вінтернет, медіагурти та спільноти в соцмережах, на сторінках прес-служб міст тамені особисто фіксацію ремонтних робот скрізь по Київській області, відповіднодо указаного вище переліку доріг, що згідно звіту відремонтовані на понад100.000.000 гривень.

Останні записи