Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.07.2016, 19:09

Позов до суду на Кабінет Міністрів від Київської обласної Ради!

Депутат Київської обласної ради, голова постійної комісії з питань бюджету та фінансів КОР

Ще не вмерла профтехосвіта, але вже на часі. Позов до суду на Кабінет Міністрів від Київської обласної Ради щодо бездіяльності в реформуванні галузі професійно-технічної освіти

Кінецьлипня. Першого вересня зненацька для чиновників, як зима першого грудня, розпочнетьсяновий навчальний рік. Питання професійно-технічної освіти залишилосьзаговореним. Уряд затвердив стабілізаційну дотацію місцевим бюджетам на видаткидля професійно-технічної освіти у розмірі 97 млн. 994 тис. 600грн. Відповіднупостанову Кабінету міністрів України було прийнято 14 липня під час засіданняУряду.  Допомога виділятиметься лише містам, бюджети яких не здатніпрофінансувати власні ПТНЗ.


Але проблема невирішена! Не вирішені найсерйозніші  питання– питання передачі в комунальну власність закладів, також досі незрозумілопитання фінансування в наступному році. Місяцьза місяцем спливає, але НІХТО не оголошує стратегію – що в країні відбувається зпрофтехосвітою.

Ситуація в сфері значнокритичніша за ту, яка складається  з інформаціїофіційних джерел. Основна загроза - зрив набору студентів на новий навчальнийрік. Жодних гарантій щодо підтримки в фінансуванні закладів профтехосвіти немають  ані учні ані батьки ані саміпедагоги.  Від наявності фінансування тастипендій залежатиме, чи підуть діти вчитися до закладів ПТО. А якщо й підутьнавчатись, то чи отримають гарантовано бажану  освіту.

В зв’язку з тим, щопитання відкрите та ніяк не вирішується, за моєї ініціативи Київською обласноюрадою було подано позов щодобездіяльності Кабінету Міністрів в частині вирішення питання реформуваннягалузі профтехосвіти та відшкодування витрат органам місцевого самоврядування вчастині понесених витрат на заклади, які не є їх власністю.

Це пряме порушення нормичинного Законодавства щодо основних принципів бюджетного фінансування, щомісцеві бюджети не можуть фінансувати заклади державної власності, особливо ті,в яких є державна політика щодо набору кадрів, держзамовлення на випускників,формування програм, якими вони фактично не управляють.

Даний позов вжезареєстрований, очікуємо на справедливість наших судів. Побачимо, як судовасистема захищає діюче Законодавство!




Останні записи