Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.07.2016, 16:07

Народні депутати, які узаконять сепаратизм, є злочинцями перед народом

Депутат Київської обласної ради, голова постійної комісії з питань бюджету та фінансів КОР

Україна в кроці від антинародних рішень.

Наприкінцічервня кулуарами владних кабінетів прокотилася тривожна інформація щодо здачінаціональних інтересів України на найвищому рівні. Народний депутат від політичноїпартії "Об'єднання "Самопоміч" Роман Семенуха на власнійсторінці в facebook оприлюднив  гучнузаяву:




Чим можливий варіант розвиткуподій загрожує нашій країні? Коментує депутат Київської обласної ради (фракція«Самопоміч»), Голова постійної комісії Київоблради з питань бюджету тафінансів, Ольга Бабій. За її словами, "Об'єднання"Самопоміч"  жодним чином не підтримує надання будь-якого особливого статусу чиінших преференцій будь-яким окремим регіонам в Україні, оскільки всі українці івсі українські громади є рівними у своїх правах.

-          ОльгоАндріївно, в чому полягає головна невідповідність інтересам саме державиУкраїна в частині проведення виборів в зазначених регіонах?

Натериторії, яка перебуває наразі під окупацією, не може бути проведено жоднихвиборів, в тому числі виборів до органів місцевого самоврядування, адже місцевівибори – це вибори представників українських громад. Але найстрашніше це те,що, до Конституції України , яка на момент прийняття її 20 роківтому вважалася однією з найкращих в світі, намагаються внести зміни в фактичновійськовий час, без слухань та обговорень власне українцями.

-          Якінаслідки таких дій для держави можна прогнозувати?

Після того будь-якаобласть України зможе  отримувати длясебе окремий статус, адже буде створений прецедент. Матимемо узаконенийсепаратизм,й ті депутати, які за цепроголосують, будуть злочинцями перед українським народом.  

-          Уявімо:  депутати таки визнають Донецьку та Луганськуобласті територіями з особливими статусом...

В мене є питання: а хто вирішує межі цихобластей? Під особливий статус підпадуть області цілком або тільки захопленітериторії цих областей? Слідом як сніжний ком посиплеться вся країна: завтразахоче такий же статус Одеська, Закарпатська області, а чому б ні. Якщо можнаодним, чому б іншим не спробувати?

В КонституціїУкраїни, в Законі про місцеве самоврядування тощо прописано, що є особливийстатус в АРК Крим. Яким чином з огляду на законодавство в нас в країні зараз визначено, щоце є окупована територія? Має бути один закон, проголосований Верховноюрадою, яким буде чітко визначено, які території України є окупованими, та яквибудовуються відносини держави Україні з мешканцями цих окупованих територій.Тільки так! Просто прийняти зміни в Конституцію в частині того, що: «владанадає особливий статус якимось територіям» - мине маємо права, адже ми небачимо комплексно, як буде виглядати Закон про вибори на цих територіях. Такожзовсім незрозуміло, які зміни мають вноситися в Закон про місцевесамоврядування в частині особливостей управління на територіях з особливимстатусом. Що то будуть за території?

Ще раз наголошую: потрібен  чіткий Закон про окуповані території. Третійрік країна не може визначитися із статусом окремих регіонів власної території.  Тільки з цього може випливати розуміння, якимчином комплексно потрібно діяти далі й комплекс дій щодо підтримки громадян,які мешкають  в окупованих регіонах. Зогляду на все вищевказане, надайте відповідь самим собі – яким чином можливопроводити вибори в АРК Крим, Донецький та Луганських областях? За що померли ціпацани, яких там тисячами поклали, якщо всім чинним адміністративним територіямнадають особливий статус?  

-          Ключовепитання, яке наразі є також замовчаним: як будуть фінансуватися ці території?Як будуть розглядатись їхні місцеві бюджети, який механізм їх фінансування  з державного бюджету?

Судячи з бажаньпевних колів проштовхнути незрозумілі домовленості бозна з ким, все йде дотого, що  ми як вівці схилимо голови тапідемо з державного бюджету фінансувати фактично окуповані території, на якихзнаходяться війська агресора! Це повний жах. Але ми ж не стадо, а свідомігромадяни. Зараз народні депутати фактично хочуть зробити переворот, який є загрозоюцілісності України.

З екранутелевізора та зі шпальт офіційної преси як виправдання таким антиукраїнськимдіям  постійно лунає відправка до такзваних Мінських угод.

Я не можу коментувати Мінські угоди,адже не була особисто присутня при їх підписанні, але  маю єдине питання: чи бачила хоча б одна людинав Україні до кінця опубліковані Мінськіугоди?

Хтось знає, що там записано? Ми чуємопро угоди виключно зі слів. Тому вважаю, це є відповідальністю Президента йВерховної ради вийти та оприлюднити Мінські угоди, схилити голову та сказати:«Люди добрі, ми маємо зробити ось такі кроки», показати комплексно, як цезроблять: через зміни до  Конституції,через прийняття Закону про окуповані території та Закону про особливостіуправління на окупованих територіях шляхом визначення спеціального статусуорганів управління.



Наразі маємо ситуації з серії «захочешвигадати – так не вдасться»: від імені українського народу влада ведедомовленості, про які українці чули лише з телеканалів, та на власні очі жоднапересічна людина не бачила тексту угод! Ті народні обранці, які вирішують долюкраїні, в даному випадку, в частині майбутнього існування її територій - інтересиякого саме народу  представляють,хочеться мені запитати? Народ України, як одна зі сторін укладання договорів таугод, не знає, про що його представники домовляються  - в якій правовій державі можна уявитиподібне?

Те, що прагнуть прийняти найближчі дні –це є хаос, який ми зараз бачимо й на прикладі тарифів. З одного боку, миговоримо про різні стратегії реформування, про угоди з МВФ (які жоден пересічнийукраїнець в очі не бачив), але газ для населення вже складає 7.000 грн. Ціна нагаз спричинила зростання вартості електроенергії та підняла на 80% вартістьенергоносіїв та тепла  - влада в той жечас вдає, що все добре. А тепер ще додається спроба узаконити фактичнийрозірвання цілісності країни, адже тільки так можна назвати надання різнихуправлінських  статусів однаковим заправами регіонів.  

Підсумок:

Отже, з огляду на те, що сьогодні вже на міжнародному рівнілунають заяви про те, що Росія допомагає Україні «вирішити конфлікт на СходіУкраїни», ЗАКЛИКАЄМО народних депутатів України як представників Українськогонароду:

1.   за жодних обставин не підтримувати антиукраїнськерішення та не дозволити провести вибори на окупованих територіях Донецької таЛуганської областей допоки Україна не відновить повний контроль над цимитериторіями, а наших військових не перестануть щодня вбивати чи калічитиокупанти або їхні пособники;

2.    зажодних обставин (ані до виконання так званих Мінських домовленостей, ані післяїх виконання) не дозволити надати особливий статус окремим районам Донецької таЛуганської областей, оскільки це є вимогою Росії, яка хоче узаконити своюприсутність і замість того, щоб нести відповідальність за окупацію, прагнезробити окупантів представниками органів державної влади та органів місцевогосамоврядування;

3.      прийнятизакон, відповідно до якого:

-        визнативійну  - війною, окупацію – окупацією,Росію – окупантом;

-        визнатиокупованою не лише територію Криму, але і частини Донецької та Луганськоїобластей;

-       припинититоргівлю з окупованими територіями та встановити контроль за лінієюрозмежування, щоб не годувати окупанта та зупинити контрабанду, яка знищує українськуармію.


Останні записи