Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.06.2016, 16:13

Київська обласна рада внесла зміни до бюджету області на 2016 рік

Депутат Київської обласної ради, голова постійної комісії з питань бюджету та фінансів КОР

Як Голова постійної комісії Київоблради з питань бюджету та фінансів, я хочу детально розповісти мешканцям Київщини, на які зміни в частині фінансування варто чекати.

15 червня Київська обласна рада внесла зміни до бюджету області на поточний рік. Як Голова постійної комісії Київоблради з питань бюджету та фінансів, я хочу детально розповісти мешканцям Київщини, на які зміни в частині фінансування варто чекати.




 Отже, стосовно змін, які  були прийняті до бюджету Київської області:

Основні зміни, яківідбулися, це перерозподіл видатків по спеціальному фонду, які будуть спрямованіна виконання соціально важливих для Київщини програм. Однією з таких є, зокрема, «Назустріч дітям» - програмаз оздоровлення дітей, підтримка сімей учасників АТО та малозабезпечених родин. Програма«Турбота», програма підтримки чорнобильців  та інші – це ті програми, які фінансуватимутьсяз коштів обласного бюджету. Інші напрямки, які отримають фінансування після даногоперерозподілу, це заходи з капітального будівництва (в обсязі близько 93 млн. грн.),а також заходи, пов’язані з підтримкою охорони здоров’я - програма «Онкологія»,якою передбачається придбання необхідних засобів для людей, що їх потребують,та програма підтримки гемодіалізу.

Також в Київськійобласті відбуватиметься фінансування екологічних програм – це захист річок,зокрема, р. Дніпро (за рахунок коштів екологічного фонду приблизно 35 млн. грн.).Ще однієї соціально важливою для регіону програмою є  «Шкільний автобус», якою передбачається придбаннядля шкіл Київської області на умовах співфінансування  шкільних автобусів. Обсяг фінансування зобласного бюджету за цієї програмою сягатиме 25 млн.грн.

Що стосується загальнихвидатків по бюджету. Бюджет, який зараз прийнятий, відкорегував загальнівидатки та прями витрати по різних напрямках. Зокрема:

-          придбання обладнання для трьох обласнихмедичних закладів. Це діагностичні апарати для другої обласної клінічноїлікарні та медичне обладнання для реанімаційного відділення першої клінічноїлікарні;

-          збільшено видатки з фінансування витрат напаливно-мастильні матеріали для екстреної медичної допомоги в обсязі майже 11млн.грн. задля забезпечення їх повноцінного функціонування;

-          збільшено прямі видатки по фінансуваннюзакладів професійної освіти того підпорядкування, які  підлягають під фінансування з обласногобюджету, на суму 14 млн.грн.;

-          виділені кошти на прямі видатки з обласногобюджету в частині виготовлення проектно-кошторисної документації з поточногоремонту обладнання в медичній галузі;

Підсумовуючі вищенаведене, насьогодні можна зазначити, що всі бюджетні запити, що надійшли, й ті 17 програм,які були попередньо розглянуті бюджетною комісією для їх належного фінансування,є профінансованими, й надалі тільки від розпорядників коштів залежатиме, якшвидко вони зможуть освоїти виділені кошти, а відповідно до ст.22 Бюджетного кодексурозпорядником коштів є Київська обласна державна адміністрація або їїдепартаменти, які за даними програмами є відповідальними по кожній програмі. 

Останні записи