Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.12.2016, 09:15

ПДВ в Україні… Бути чи не бути?? Ось у чому питання...

Адвокат, керуючий партнер Femida Legal Association

Ви думали в казку потрапили? Та ні, в життя "вляпались"!!!

16 листопада 2016 року, у ВРУ група народних депутатів зареєструвала законопроект № 5401 “Про скасування в Україні податку на додану вартість”... Сам по собі , даний законопроект складається з 2-х статей:перша говорить проте що,  термін - податок на додану вартість вживається в значенні ПКУ; а друга, що з 1січня 2017 року в Україні скасовується податок на додану вартість.

17 листопададаний законопроект був направлений до комітету... і, поки його сліди губляться вкулуарах ВРУ....

Спори щодо того,чи потрібен Україні ПДВ точаться не один рік.., але в те що його скасують мало хтовірить. Отже, чи проголосуютьза законопроект № 5401., та чи скасують ПДВ в Україні???

Напевно що ні!!!

По-перше: з понад200-т країн світу ПДВ відсутне у менш ніж 10 %... Це зокрема такі країни як, Сполучені Штати Америки, Австралія,Макао..., та за деякими данними Гонконг .

По-друге:Україна взяла курс на ЄС… А там цей податок існує, і якщо Україна від ньоговідмовиться , це може ускладнити і без того нелегкі економічні відносини… І хочаЄврокомісія визнає, що навіть у самому ЄС з ПДВ не все так райдужно (наприкладвтрати країн ЄС за 2014 рік за приблизними підрахунками становили 160 млрд. є вро), але скасовувати його непоспішають, а навпаки шукають механізми бороться зі схемами мінімізації.

По-третє,хочемо ми те визнавати, чи не хочемо, але левову частку надходжень доДержавного бюджету складає саме ПДВ.

По-четверте,даний законопроект не пропонує, за рахунок яких надходжень, мають бути перекритівтрати від скасування ПДВ.

І нареші,сама концепція податково ї реформи, яка вже не один рік обговорюється в Україні.., а  новийПКУ який нам готуєВРУ під ялинку НЕ ПЕРЕДБАЧАЄ СКАСУВАННЯ ПДВ!!

Отже, ПДВ вУкраїні бути! Тож не тішимо себе ілюзіями! Читаємо уважно ПКУ та використовуємозаконні методи оптимізації не лише ПДВ…, але й інших податків!!! 

Останні записи