Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.12.2012, 09:45

Чому Свобода не квапиться писати закони

У розділі зареєстрованих за тиждень законопроектів на сайті Ради із 245 документів прізвища представників ВО Свобода фігурують лише двічі.

За перші робочі дні нової Верховної Ради Свободу охрестилиїї найактивнішою фракцією. Дійсно, за цей час спецназ Тягнибока встиг викинутиіз зали перебіжчиків Табалових, разів із п’ять почубитися біля президії,зрізати металевий паркан і вибити двері в будівлю парламенту. Втім, не за всіманапрямами свободівці виявились такими завзятими.

Виявилось, що за невтомною фізичною працею надругий план відійшла законотворча діяльність. Так, у розділі зареєстрованихзаконопроектів на сайті Ради прізвища представників ВО Свобода фігурують лишедвічі.

Перший стосується забезпечення початкужиттєдіяльності самого парламенту. Це проект постанови про обрання РусланаКошулинського віце-спікером парламенту, зареєстрований Олегом Тягнибокомспільно з Арсенієм Яценюком і Віталієм Кличком.

Другий – свободівець Ігор Мірошниченко долучився доавторства законопроекту "Про систему Суспільного телебачення ірадіомовлення України", що перекочував сюди ще з минулого скликання.

Це й усе. Передвиборчі обіцянки, програмапартії  в законопроекти Свободи наразі невтілились.

Під час кампанії Тягнибок не втомлювався повторювати, що одним із першихзаконопроектів від Свободи у Верховній Раді нового скликання внесе проект прозаборону комуністичної ідеології:"Ми запропонуємо закон про заборону комуністичної ідеології, яклюдиноненависницької та антиукраїнської, та проведення публічного судовогопроцесу над комунізмом".

Що ж, чекаємо. Цей документ, звісно, досі має шансистати першою з ініціатив Свободи – інших-бо ще нема. Але першим середзаконопроектів нової ради йому вже не бути – за кілька днів там зареєстровано вже дві з половиною сотні документів.

Серед них і вельми цікаві для тієї ж Свободи. КПУ виявиласьспритнішою і спрацювала на випередження. У перший же день роботи новогопарламентукомуністи Симоненко і Алексєєв зареєстрували проект закону про внесення змін до Кримінальногокодексу України щодо відповідальності за публічне заперечення чи виправданнязлочинів фашизму.

Законопроект, зокрема, передбачає, що публічнезаперечення чи виправдання злочинів фашизму, пропаганда неонацистськоїідеології карається штрафом, обмеженням або позбавленням волі на строк до двохроків.

Кому, насамперед, адресовано цей документ,сумніватися не доводиться, це яскраво видно з виступів самого Симоненка. "Приход в парламент нацистской партии, которой,несомненно, является ВО Свобода – это не только удар по репутации нашей страны,но и прямая угроза национальной безопасности", - наводить словасвого лідера сайт КПУ.

І нехайреєстрація законопроекту не є запорукою його прийняття, вона, втім, декларуєнаміри. Свобода жробити це поки не спішить, тож її гучні наміри поки залишаються лише словами.

Останні записи