Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.04.2016, 15:44

Чи повинен продавець відновити чек при його втраті покупцем?

Роз'яснення з приводу того чи повинні суб'єкти господарювання на вимогу споживача, у разі втрати, відновляти розрахунковий або інший документ, який засвідчує інформацію стосовно дати продажу, найменування та ціни товару.

     
Закон України «Про застосування реєстраторіврозрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від06.07.1995 р. № 265/95-ВР (далі- Закон) не передбачає вимоги до суб'єктів господарювання щодовідновлення розрахункових документів, які були втрачені споживачем (покупцем).

Проте, можливо підтвердити інформацію проведеноїрозрахункової операції при перегляді контрольної стрічки відповідногореєстратора розрахункових операцій.

Згідно зі ст. 2 Закону встановлено, щоконтрольна стрічка — копії розрахункових документів послідовно сформованихреєстратором розрахункових операцій, що надруковані або створені в електроннійформі таким реєстратором, а також копії фіскальних звітних чеків у разістворення контрольної стрічки в електронній формі.

Тому, працівниками фіскальноїслужби було рекомендовано звертатися із відповідним зверненням до суб'єктагосподарювання. 
Останні записи