Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.03.2016, 15:55

Порядок роботи порталу електронних сервісів юридичних осіб

Мін’юст затвердив Порядок функціонування порталу електронних сервісів юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи.


29.03.2016 року набрав чинності Наказ Міністерстваюстиції України № 784/5 Про затвердження порядку функціонування порталуелектронних сервісів юридичних осіб (далі – юо), фізичних осіб – підприємців(далі – фо-п) та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи. 

Портал електроннихсервісів забезпечує:

Без реєстрації користувача напорталі електронних сервісів: 
  • безоплатний доступ до відомостей з Єдиногодержавного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадськихформувань (далі – ЄДР), які актуальні на момент запиту, необхідних для видачідокументів дозвільного характеру та ліцензій, а також про видані документидозвільного характеру та ліцензії, для укладення цивільно-правових договорів;
  • безоплатний доступ до основних відомостей прогромадські формування, що не мають статусу юо, які актуальні на момент запиту;
  • безоплатний доступ до результатів наданняадміністративних послуг у сфері державної реєстрації юо, фо-п та громадськихформувань, що не мають статусу юо, у тому числі виписки та установчихдокументів юо, шляхом їх пошуку за кодом доступу;
  • отримання витягу з ЄДР в електронній формі.
За умови реєстрації користувачана порталі електронних сервісів: 
  • створення персонального кабінету юо, іншоїорганізації, фо-п (далі – персональний кабінет);
  • подання документів в електронній формі для державноїреєстрації;
  • подання документів в електронній формі дляліцензування видів господарської діяльності, отримання документів дозвільногохарактеру;
  • отримання витягу з ЄДР у електронній формі, в томучислі з установчими документами юо, актуальними на дату отримання такоговитягу.
Також забезпечується доступ державних органів, утому числі судів, органів Національної поліції, органів прокуратури, органівСБУ, а також органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб (далі –доступ державних органів) до відомостей з ЄДР. 
На порталі будуть оприлюднюватись для вільногодоступу повідомлення про рішення щодо припинення юо на підставі внесених до ЄДРданих про перебування юо у процесі припинення, у тому числі даних про рішеннящодо припинення юо, відомостей про комісію з припинення (ліквідатора,ліквідаційну комісію тощо) та про строк, визначений засновниками (учасниками) юо,судом або органом, що прийняв рішення про припинення юо, для заявлення кредиторамисвоїх вимог. 
Реєстраціякористувача на порталі електронних сервісів здійснюється з використанням електронногоцифрового підпису чи іншого альтернативного засобу ідентифікації особи.
Останні записи