Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.09.2017, 16:31

Війна все спише

Політичний експерт, експерт аналітичної групи "Левіафан"

Коли люди, які прийшли до влади використовуючи не законні методи закликають дотримуватись закону, але роблять те ж саме, що і попередники, то це виглядає гратескно, а в середньостроковій перспективі доволі опасно для влади.

Щодня зтелеекранів ми чуємо про війну і священну боротьбу Майдану проти Януковича інароду протии агресії з боку Росії. При чому як по Майдану досі не сформованадоктрина того що відбулось, так і з ситуацією із Росією можновладці офіційноцнотливо не визнали війну війною. Звичайно Ви можете мені зауважити, що необов’язково війну назвати війною для того щоб воювати, на що я Вам відповім, щоне обов’язково дружину називати дружиною для того, щоб з нею спати, але чомусьжінки не завжди поділяють чоловічий ентузіазм не все називати своїми іменами.

Та я хотів бизвернути увагу на інше.

Постмайданна кліка, яка прийшла на змінудонецько-луганському клану, виправдовуючи свої не завжди законні завжди апелюєдо Майдану, революції війни. Мовляв, порушувати закон звичайно не можна, аледля досягнення благої мети, іноді «заради держави, миру, стабільності іперемоги» - можна. У той же час вимовляючи цю абра-кадабру представники клікиусвідомлюють, що у 2/3 випадки це питання стосується лише набиття власного абопартійного карману і ніяк не посилить обороноздатність України.

Виголошуючипримат доцільності над законністю, кліка заходить на черговий віраж кривоїукраїнської історії, адже ми вже чули про доцільність від представників такзваної «помаранчевої кліки» пам’ятаємо, як тоді опоненти використовували одинпроти одного доцільні а не законні методи боротьби, і відчули на собі до чогоце призвело. Перемогли ті хто пішов до кінця.

Порушуючизакони і при цьому звинувачуючи когось у їх порушенні «негідна кліка» викликаєлише роздратування та посмішки рядового українця. Адже ніхто не буде сплачуватиподатки тоді коли посадовці виписують собі мільйонні премії, ніхто не будеповажати поліцію, поки вони виконують накази, а не захищає закон, ніхто не буде слухати заклики не бити поліцію, якщо сама поліція порушує закон і ніхто незаступиться за цю кліку, коли їх будуть викидати з вікон на зустріч Чечетову.Ніхто.

В Україні зновпоглибилась прірва між легальністю і легітимністю і винна у цьому лише «негіднакліка», яка прийшла на хвилі Революції гідності. І міністри, які багатіють згазовидобування та їх радники, які за державний кошт возять, своїх жінок доКатманду не мають морального права закликати до виконання закону, це жстосується і Спікера Парламенту, який порушує Регламент і Президента, якийстворює черговий офшор під спів про патріотизм.

І всім цимопусом я застерігаю «Негідну кліку», що не можна чинити беззаконнясподіваючись, що війна все спише, адже не дай Бог українці вирішать, що внутрішній ворог жахливіший за зовнішнього ворога..., і як показує практика, захистити Вас немакому буде…а потім…потім війна все спише…

Останні записи