Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.04.2017, 12:19

Проект “Мразь”

Начальник відділу реклами Департаменту містобудування та архітектури КМДА

Проект “Мразь” - саме так назвали кампанію по знищенню мене. Назвали ті, хто намагається зірвати процес впорядкування рекламного бізнесу в столиці. Знищення в усіх сенсах — від морального до репутаційного й навіть фізичного. Я їм дуже заважаю. Їх мета — не


Проект “Мразь” - саме так назвали кампанію познищенню мене. Назвали ті, хто намагається зірвати процес впорядкуваннярекламного бізнесу в столиці. Знищення в усіх сенсах — від морального дорепутаційного й навіть фізичного. Я їм дуже заважаю. Їх мета — не допуститимоєї участі в конкурсі на посаду голови управління з питань реклами КМДА. В хід йде все — відабсолютно висмоктаного з пальця судового позову до погроз фізичної розправи.Скажу одне — не дочекаєтеся.

Ми, тобто, київська влада, продовжуємо різатинезаконно встановлені щити, що є такими, бо в них закінчився термін діїдокументів. Місто наразі в процесі прийняття нових більш жорстких правил ринку,які направлені якраз на те, щоб реклами в місті стало менше. Так, звичайно, увсіх власників цього бізнесу через впровадження нами нових правил доходи таактиви зменшилися. Але великі компанії більш-менш, скриплячи зубами, але все жйдуть на співпрацю, навіть пропонують технічну допомогу у впровадженні.

Є представники цього ринку, які так і не змирилисяз тим, що це незворотній процес, і вороття назад не буде. Це передусім не таківеликі оператори — у них чисельність конструкцій доходить щонайбільше до ста. Івони прямо мені пишуть в особистих переписках — мовляв, ми нічого іншого робитине вміємо й за свої 50 щитів вам горлянку перегриземо. В прямому сенсі цьогослова.  

Наприклад, виконавчий директор київської Асоціаціїрекламодавців Максим Чаленко, прямо пише, що в нього створений цілий “фонд” длятого, щоб “мочити” мене. І що в нього є цілий проект “Мразь”, метою якого єзнищити особисто мене. Людина постійно пише мені щось на кшталт - “я знаю, деви паркуєте свою машину”, “де стоять білі орхідеї у ваших вікнах” - а вони вмене стоять тільки в одному вікні вдома, більш ніде їх нема.  Чи, наприклад, о пів на другу ночі я отримуювід нього ж смски в стилі - “Я під дверима, відкривайте”. Звичайно, всі подібніречі я скріншочу і вже відправила їх до поліції. До їх честі, вони вже двічівикликали його на допити.

Але це не дало результату. Його погрози — це неблеф. Адже “фонд” справді діє. Чаленко обіцяв, що відкриє проти мене помаксимуму кримінальних справ, щоб не допустити моєї участі в конкурсі на посадуголови управління з питань реклами КМДА. Буквально через кілька днів післяцього з’явилася заява народного депутата від “УКРОПу” Віталія Купрія про те,який я “корупціонер і які інтереси “лобіюю”. Цікаво, що в приватній розмові зодним з представників рекламного бізнесу сам Купрій зізнався, що всю “липу” вінотримав якраз від Чаленка. Сам Чаленко, в свою чергу, мені писав - “Чекайте,скоро до вас прийде прокуратура ”, Купрій написав заяву на мене якраз допрокуратури.

Ще трохи згодом, а на цілому каналі “1+1”, впрограмі “ТСН”, виходить сюжет, в якому мене звинувачують не просто в корупції,а що я зачищаю ринок під якусь компанію “Мегаполіс плюс”. Це повний маразм, непобоюся цього слова. Ще й відомий зливний бачок “Київвласть” написала статтюпро це ж. Нічим іншим, окрім як дією “фонду Чаленка”, я це пояснити не можу.

Хоча ні — можу. Насправді, вся ця кампанія почаласьнапередодні 20 квітня, коли Київрада буде якраз голосувати за нові правиларекламного бізнесу. Якраз для створення негативного інформаційного фону все цей робиться. Мета чаленок — за всяку ціну не допустити чесних правил гри. Дляцього, як бачимо, всі засоби є доречними. Конкретніше, мова йде про Оксану  Поліщук , яка є головою Асоціації операторівзовнішньої реклами України, Олександр Плива, так званий експерт з реклами тощо.До речі, всі вони засвітилися у вказаному сюжеті “плюсів”, який я маю наміроскаржувати в суді.

Ще одним аспектом тиску та недопуску мене доконкурсу є судовий процес у Подільському суді Києва. Нагадаю, що ще з вересняминулого року співробітники економічного підрозділу поліції (екс-УБЕП) сидять в“Київрекламі” та намагаються знайти хоч якісь порушення та докази моєї“корупційної діяльності”. Єдине, що вони спромоглися “народити” за півроку — цеадміністративний корупційний протокол. Нібито я, будучи в 2015-му роцідиректором комунального підприємства “Київреклама”, не повідомила відповідніоргани про те, що серед 104 на той момент працюючих в КП людей, опинилося двоєродичів (!). Звичайно, насправді, я про це не знала. Адже при прийомі на роботуособа може і не вказувати своїх родичів. Понад те, я звичайно не проводжуособисту перевірку кожного монтажника чи монтера. Для цього на підприємстві бувспеціальний менеджер з персоналу, хоча й він не зобов’язаний був перевірятикандидатів саме в такому сенсі. Звичайно, нереально довести мою провину вцьому, бо її просто нема, як і відповідного умислу.

Ще більш цікаво, що той оперуповноважений поліції,Костянтин Стрілковський, який сфабрикував цей протокол, особисто ходить накожне (!) судове засідання по мені. Сидить до самого кінця, хоча воно триває по3 години щонайменше. Разом з Чаленком, який, зрозуміло, теж там і постійнофоткає мене на фоні грат. Пан Стрілковский постійно каже: “..нічого особистого,просто робота в мене така”. Хотілося б мені, щоб у нас правоохоронці так“шмонали” кожного чиновника й за більш серйозні порушення закону. Думаю, ми бтак швидко побороли корупцію, щоб всі просто ахнули. Очевидно, що людина явнозамотивована проти мене.

Так ось, засідань було вже чотири. Не дивлячись нате, що порушені вже всі можливі процесуальні норми, суддя призначає нові й новізасідання. Є в мене певні, м’яко кажучи, підозри й з приводу його неупередженості, але ок, поки промовчу,щоб не звинуватили в тиску на суд.

Здогадайтесь, коли буде наступне засідання?Правильно — 20 квітня, в день голосування нових правил. Навіщо? Ясно чому — щобоголосити мені вирок. Який, зрозуміло, я оскаржу й виграю в апеляції. Але якийпросто не дозволить мені технічно подати документи на конкурс. Ну, в якості“корупціонера з вироком”.

Що ж, закінчу ось чим. Не сподівайтесь. Несподівайтесь, що я відступлю. Чим більше ви мені погрожуєте — тим більше в менерішучості довести справу до кінця. Я не тримаюся за посади й спокійно проживубез продовження кар’єри чиновника. Але новим правилам в столиці — бути, й ніхто,й ніщо мене не зупинить. Крапка.

Останні записи