Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.12.2018, 10:18

Коли технологія блокчейн нарешті ввійде до нашого життя на законодавчому рівні?

Віцепрезидент Всеукраїнської Асоціації Керівників Бізнесу (UABL)

Я неодноразово зазначав, що економічній галузі країни вкрай необхідний Закон про врегулювання цифрових технологій та криптовалют. Гадаю, читачеві буде цікаво, що робиться в цьому напрямку.

Для бізнесових операцій дуже важлива довіра, відповідальність та прозорість – саме це може забезпечити блокчейн. Підсумок взаємодії між представниками ринку за допомогою нового провадження – це не тільки прибутковість компаній, а й додаткове наповнення бюджету України.

Досі у Верховній Раді законопроекти тільки розроблялися, але остаточної мети депутати так і не досягли. В зв’язку з цим Україна втрачає свої позиції в світі. Одже, у ході другого засідання робочої групи по законопроекту «Про інноваційні цифрові технології та послуги» ми досягли перших результатів.

Було створено 5 тематичних секторів - тепер розроблені раніше матеріали стануть робочими і будуть активно використовуватися для законоутворення з цієї теми. Кожен учасник проекту наразі вивчає світовий досвід, який зібрав та попередньо опрацював Микола Гора, керівник напряму Інноваційна політика ГО “ВГО “Платформа громадських ініціатив”.

Важливість технології важко переоцінити. За допомогою додатків блокчейна можна управляти і здійснювати угоди буквально в будь-якому секторі економіки: від сільського господарства до фармації. Інтелектуальна власність, перевірка справжності товарів, архівування медичних даних, кадастр, інтелектуальна власність, паспортні дані, поставки, платежі тощо - це тільки дещиця можливостей блокчейну. Потенціал програмного продукту величезний і він ще знаходиться на стадії розвитку. 

Нагадаю, за ініціативи ВО «Платформа громадянських ініціатив» та підтримки Апарату Верховної Ради України, народними депутатами було створено робочу групу з написання законопроекту щодо врегулювання цифрових технологій та криптовалют у цілому. Очолив цю роботу Валерій Бабенко - народний депутат України.

 Про блокчейн говорять усі, але мало хто його бачив. Проте проекти його використання різноманітні і численні. Вони поступово поширюються на всі сфери діяльності. Саме тому можна з упевненістю стверджувати: що ця технологія має значний потенціал розвитку. Але все-таки дуже важливо переходити від намірів до дій.

Останні записи