Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.11.2021, 10:00

Apple допоможе сховати ваш iPhone від чужих очей

Медіаексперт, журналіст

Новий патент Apple заборонить чужинцям заглядати у ваш смартфон

Компанія Apple давно стала апологетом приватності, що стоїть на стражі інтересів своїх користувачів. Компанія зробила приватність елементом доданої вартості своїх гаджетів. Хочеш, щоб тебе менше відстежували, а дані твої були краще захищені? Купуй дорогий iPhone замість доступного Android. В принципі, в Купертіно дуже тонко вловили запит суспільства на інтерес до приватності і стали послідовно втілювати його в життя. Особисто я такий вектор розвитку лише вітаю. 

Пам’ятаєте історію з Богданом Яременком та Shoulder surfing (серфінгом через плече)? Коли журналісти сфотографували його смартфон та прочитали його переписку з дівчатами? Мене здивувало, що депутати не підготувалися до таких ризиків і не потратили $10 на спеціальний захисний екран до смартфону (privacy screen), який би унеможливив таке спостереження. 

Я пригадала цю історію, коли прочитала про нову потенційну розробку Apple. Мова йде про патент на технологію, що посилить захист її iPhone від допитливих очей людей, які заглядають у чужі смартфони. Цей патент описує пристрій з чудовою назвою Apple Privacy Eyewear. В ньому мова йде про спеціальні Privacy-окуляри та технологію поєднання їх зі смартфоном. 

Ці окуляри дозволять налаштувати смартфон таким чином, що його екран можна буде бачити лише людина, яка одягла ці окуляри. Відповідно, інші любителі позаглядати в чужі гаджети будуть розчаровані, бо вони бачитимуть лише темний екран. Цікаво, що ці окуляри можуть мати діоптрії та налаштовувати зображення екрану відповідно до проблем із зором їх власника. А щоб їх не прочитав інший власник Privacy Eyewear, а смартфон розпізнав «свого» власника, компанія планує відповідним чином налаштувати Face ID на уміння ідентифікувати людину в окулярах. 

Apple, як і інша технологічна компанія, не завжди втілює свої патенти в життя. Але я впевнена, що така модель захисту екранів смартфонів буде реалізована. Адже на неї давно існує запит в сучасному світі. Та й Apple прекрасно розуміють, наскільки сильно вона підвищить інтерес до її гаджетів. Окрім того, оновлений Face ID може означати, що Privacy Eyewear можуть працювати і в комбінації з Mac OS, а це ще більший інтерес до пристрою і ще більший ринок його збуту.

Останні записи