Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.04.2011, 15:33

Чим холодніші батареї, тим гарячіша любов уряду

Голова Національного форуму профспілок України

Під кінець опалювального сезону, коли вартість комунальних платежів традиційно зменшується, уряд оголосив «атракціон небаченої щедрості». Прем’єр Микола Азаров доручив соціальному віце-прем’єрові знайти ті сім’ї, які мають право на отримання субсидій, але

Під кінець опалювального сезону,коли вартість комунальних платежів традиційно зменшується, уряд оголосив«атракціон небаченої щедрості». Прем’єр Микола Азаров доручив соціальномувіце-прем’єрові знайти ті сім’ї, які мають право на отримання субсидій, але некористуються з нього. Мовляв: люди не хочуть оформляти субсидії, адже це –досить складна та тривала бюрократична процедура. Отже, потрібно цих людейзнайти і ощасливити.

Можна подумати, що віце-прем’єрсам стоятиме у кілометрових чергах у ЖЕКах і здаватиме документи за біднихукраїнців. Але річ навіть не у тім. Про проблему субсидій можна було б і неговорити, якби вартість комунальних послуг була адекватною та економічнообґрунтованою.
       Адже люди просто не в стані платити за комірне затими тарифами, які встановлює уряд. Тому сума боргу за житлово-комунальніплатежі досягла 12 млрд. грн. І це, до речі, ще одна причина, чому українці непоспішають оформляти субсидії. Адже для цього потрібно погасити старі борги.Вочевидь, уряд на це й розраховує: люди, спокусившись субсидіями, кинутьсясплачувати те, що заборгували. Урядовцям і на думку не спадає, що деякігромадяни не платять не тому, що не хочуть, а тому, що в такому разі їм нічогобуде їсти.
       НФПУ через суд домагався зниження ціни на газ длянаселення. Нам відмовили у задоволенні позову, але ми подали апеляцію. Длятого, аби нас почули, до цього процесу мають підключитися й інші представникипрофспілок. Разом ми маємо можливість досягти свого.

Останні записи