Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.04.2011, 13:18

Підвищення мінімальної зарплати – першоквітневий жарт уряду

Голова Національного форуму профспілок України

Українці не відчують підвищення мінімальної зарплати через підвищення тарифів на електроенергію та рівень інфляції. Це підвищення виглядає як першоквітневий жарт уряду. Адже перед тим, як хвалитися підвищенням зарплати до 960 грн., треба подивитися, на

Українці не відчують підвищення мінімальної зарплати через підвищеннятарифів на електроенергію та рівень інфляції.

Це підвищення виглядає як першоквітневий жарт уряду. Адже перед тим, якхвалитися підвищенням зарплати до 960 грн., треба подивитися, на скільки вирослиціни на продукти, пальне та комунальні послуги. Індексація зарплат, якоювихваляється уряд, є абсолютно невідповідною рівню інфляції.

Лише за останній рік ціни на продути зросли на 8,6%, а інфляція становила8,3% за офіційними даними, і 10-18% за оцінками незалежних експертів.

Сьогодні влада бореться з наслідками недолугої економічної політики ізаймається псевдореформами у сфері соціального забезпечення. Про яке підвищеннязарплат може йти мова, якщо зараз розмір зарплати працівника І розряду повиненлише перевищувати прожитковий мінімум? Тобто, навіть якщо ця зарплата будевищою хоча б на гривню, цей пункт буде виконано. Натомість потрібно повернутисядо встановлення тарифної ставки працівника на рівні 120% від мінімальноїзаробітної плати, як було раніше. Крім того, потрібно підвищити зарплатупрацівників до розмірів реальної вартості споживчого кошика.

З 1 квітня 2011 року згідно з Законом про бюджет підвищився розмірмінімальної заробітної плати до 960 грн. З цього ж дня тарифи на електроенергіюпідвищилися до 15%.

 

Останні записи