Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.02.2013, 17:07

Заборона валютних депозитів підірве довіру і до банків, і до влади

Голова Національного форуму профспілок України

Заборона відкривати валютні депозити ще більше підірве довіру українців до банківської системи і жодним чином не сприятиме оздоровленню вітчизняної економіки.

Заборона відкривати валютні депозити ще більше підірве довіру українців до банківської системи і жодним чиномне сприятиме оздоровленню вітчизняної економіки.

Така ініціатива є абсолютно необґрунтованою, враховуючи сучасний станукраїнської економіки та відсутність будь-яких реальних гарантій з боку Державищодо стабільності цін на споживчі товари. Крім того, слід звернути увагу на наявністьвисокої небезпеки маніпуляцій у фінансовій сфері на найвищому державному рівніта відсутність оптимістичних прогнозів щодо зменшення таких зловживань ублизькостроковій перспективі.

Українці вже багато разів ставали жертвами штучного здешевлення абоподорожчання гривні. На фоні системної політичної кризи, громадяни чудовоусвідомлюють, що такі ризики матимуть місце і надалі, а тому, намагаються хочякось захистити свої заощадження. Саме тому більшість українців воліютьзберігати свої грошові накопичення у вигляді іноземної валюти.

Заборона валютних депозитів призведе лише до тінізації валютного ринку і щебільшої недовіри громадян як до банківської системи, так і діючої влади в цілому.

Населення, так чи інакше, конвертуватиме свої збереження в іноземну валюту,просто перестане зберігати їх у банках. Сьогодні валютні операції в Україні більш-меншофіційні й прозорі, а заборона валютних депозитів знову породить відродженнянелегальних структур, що займаються фінансовими операціями.

Останні записи