Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.02.2013, 10:50

Настанови Азарову перед походом у супермаркет

Голова Національного форуму профспілок України

У профспілках сподіваються, що сьогоднішній візит Голови уряду до одного із торгівельних закладів Києва стане поштовхом для влади, аби запровадити системні зміни у формуванні розрахунків соціально-економічних показників. Зокрема, Україна повинна перейти до

У профспілках сподіваються, що сьогоднішній візитГолови уряду до одного із торгівельних закладів Києва стане поштовхом длявлади, аби запровадити системні зміни у формуванні розрахунків соціально-економічнихпоказників. Зокрема, Україна повинна перейти до формування таких показників уприв’язці до «середньої» зарплати, а не «мінімальної», як це є зараз.

Сьогодні відправною точкою всіх розрахунків вУкраїні є прожитковий мінімум, з нього формується мінімальна зарплата, а далі –решта пільг, дотацій тощо. Але реальна сума коштів, яка необхідна українцю длянормального життя, суттєво відрізняється від того «мінімуму», що пропонуєдержава. Саме тому рівень життя пересічного українця є значно нижчим, ніж усусідніх країнах, на які прагне рівнятися Україна.

У світі існує два види прожиткових мінімумів –соціальний та фізіологічний. Соціальний передбачає розвиток людини, їїіснування в соціумі. Фізіологічний – орієнтується лише на те, щоб підтриматимінімальну роботу організму – банально вижити. Тож, якщо влада першочерговозакладає у всі державні розрахунки еквівалент, щоб «вижити» - про жоднийрозвиток ні економіки, ні соціально-культурної сфери мови бути не може.

Сподіваюсь, що сьогоднішній візит Прем’єр-міністраУкраїни Миколи Азарова до одного ізторгівельних закладів столиці з метою перевірки цін, якості та походженнятовару, також спонукатиме уряд до зміни методології розрахунку соціальнихпоказників. У нас політики з чиновниками і народ – живуть в різних реальностях.Можливо, сьогодні влада хоч трохи наблизиться до справжнього людського життя.

Останні записи