Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.01.2018, 14:22

In God we trust or Trump. Або ж гроші правда чи вигадка?

Початок див.: «Ви часом не бажаєте поговорити про ген нашого мему?

Початок див.: «Ви часом не бажаєте  поговорити про ген нашого мему? 

(http://blog.liga.net/user/mterekhov/article/29186.aspx)

Доброго дня! Сідайте зручніше бо наша машиначасу повертається у минуле на декілька тисяч років тому. Отже люди бігаютьплеменами по пустелі в пошуках їжі, сексу та навіжених танців біля вогнища (унаш час основна маса молоді робить всеце ж саме на  дискотеках, ну хіба що безвогнища). Ну що тут вдієш, то були дикі часи без Інтернету та книжок! Протенезабаром людина усвідомлює що можна жити колективно та займатися скотарством абож с/г виробництвом і краще забезпечувати свою продуктову безпеку.

То тут, то там, кочові племена осідають тастворюють села, села об’єднуються згодом в ОТГ (згідно ЗУ «Про об’єднаннітериторіальні громади»), а потім вже на базі ОТГ виникають міста. Допоки тибігаєш за отарою пасовищами, або ж  як агрономз плугом твоя валюта це їжа - основна цінність людини у ті далекі часи. Добрепоїв отже сильний воїн, сильний воїн виграв битву, заволодів рабами, і ось він має ще більше їжі яку добувають для нього його вірнопіддані. Загалом можна непрацювати, займаючись фізичною підготовкою використовуючи кілокалорії що добулидля тебе слабкіші за тебе раби і які тобі нічого не вдіють, якщо постійно їх роз’єднуватиі не давати об’єднатися проти себе. І саме перші гроші це були чітко виміряні,спеціально виробленими тарілками-мірилами, жменьки ячменю. В кого жменьокбільше той багатіший і може їх виміняти на інші речі в основному також їжу (рибу,олію, м'ясо, шкіру). Авторами цієї концепції курсу ячменю до всього іншого булиСтародавні Шумери 3 тис. років до н.е.

Зрозуміло? Їдемо далі.

Роки ідуть виникає проблема треба їхати в інше поселеннякупити риби, а ячмінь тамтешні  не  їдять бо місцевий божок так наказав, а їстиїм дозволено лише м'ясо та рибу. Що робити? Скотарі  живуть високо у горах у них можна виміняти ячміньна м'ясо проте  за два барани потрібновиперти в гори фуру ячменю і втратити три дні, якщо ще до того часу миші ячміньне сточать. Виникла потреба в універсальному товарі який би давав можливістьрозраховуватись в бартерних операціях (привіт 90-тим!!!) набагато зручніше івсім би прийшовся до смаку. До того ж курси обміну ячменю до м’яса постійноскачуть. А ще одне але, якби на ринку продавались сто товарів, покупці тапродавці мали б знати 4950 різних обмінних ставок, а при 1000 товарів – 499 500ставок.  

Виникли наступні валюти: шматки срібла, шматки золота,камінці, гребінці та інші мушлі, згодом, коли виникли перші держави з об’єднанихабо захоплених міст, все це перетворилось на золоті та срібні монети, що друкувались королями, зїхнім зображенням та написами що ці монети схвалені владою церкви. Навіщо нагрошах лице поважної людини? Авторитет цієї людини переходить і на гроші, а їмбув потрібен авторитет,  бо самі по собівони людині нічого не дають, гроші не з’їсти і кілокалоріями себе незабезпечити. Отже гроші це об’єкт людської уяви або просто мем, якому людствонадало матеріальної форми та наділило сенсом. Все це саме люди робили з ідоламина початку часів. Ритуальний стовп був наділений якостями які стовпам у природіне належать. Ідоли мали душу, розум та могли впливати на довколишній світлюдини магічним чином.  

Ліричний відступ:

«Виникнення світового ринку (світової змови):  1626 року голландський колоніст купує уіндіанців острів Мангеттен за намисто. Виникає питання: Хто в цій ситуаціїдурень? Індіанці віддали цілій острів за якусь біжутерію. Проте вони й уявленняне мали що взагалі таке ринок землі і тим паче що землею можна володіти чи мати право власності на землю (чимось нагадує Україну). Проте намисто вартувало дляних щось, можна було у сусіднього племені виміняти на шкури тварин або нагарну скво. Можна порівняти ту угоду з наступним : «Міліонер пропонує вамдіамантову діадему, за те що ви йому продасте Місяць (супутник Землі)». Хто жвідмовиться від такої пропозиції? Отже хто дурень в цій угоді купівлі-продажу?Як висновок з цього, розпочалася усесвітня змова людей з метою формуваннясвітового ринку на якому все б продавалося і покупалося, якщо на нього виникаєпопит.»  

Далі еволюція грошей була банальною, металевімонети для зручності замінили папірцями, папірці на цифри в комп’ютері щомандрують мережею Інтернет від одного банківського рахунку до іншого. У 2006році в світі знаходилось в обігу 437 трильйонів доларів з них лише 47трильйонів це монети та банкноти. Виникла також окрема гілка грошей у виглядіборгових розписок на пред’явника та цінних паперів, акцій компаній, різногороду ваучерів та білетів МММ. Різниця одних від інших в тому, що в роліемітента перших виступає держава в ролі інших будь-хто (і може навіть розміститина цих нових банкнотах свій профіль).

Запитання для самоконтролю:

Що таке біткоін?

Що за президент на ньому зображений?

Церква давала свою індульгенцію на випуск біткоінів?

Чи зможу я купити в селі хуру гною за біткоін?

І хто взагалі вірить у біткоін? 

Останні записи