Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.01.2018, 17:20

Ви часом не бажаєте поговорити про ген нашого мему?

Отже, що можна сказати про мем? Ні, не про ті смішні картинки що ми шодня кидаємо одне одному в соціальних мережах, хоча про це згодом. А про Мем (англ. meme; у іншій транскрипції — «мім») як одиницю культурної інформації що поширюється від однієї людини

Отже,що можна сказати про мем ? Ні, не про тісмішні картинки що ми шодня кидаємо одне одному в соціальних мережах, хоча проце згодом.  Апро Мем ( англ.  meme; у іншій транскрипції —«мім») як одиницю культурної інформації що поширюється від однієї людинидо іншої за допомогою імітації, навчання тощо (детальніше див. Ричард Докінз «Егоїстичнийген»). Що ж може бути мемом? Наприклад «метр» – одиниця виміру довжини.Спитайте в когось, щоб він показав вам метр і ця людина широко розведе руки показуючивам порожнечу. Отже насправді «метр» створене людьми вигадане поняття, яке закладаютьнам ще з дитинства батьки та школа. А за океаном метр взагалі не діє там діють «фути»та «дюйми». Так природа та Всесвіт створили довжину, висоту, товщину – природнасистема тривимірного світу, і то було до Ейнштейна та загальної теоріївідносності, там ще й додався четвертий вимір вимірюваний нами в хвилинах тагодинах. Наразі є теорій про ще більшу кількість вимірів та інша наукова фантастика.Але насправді природі до лампочки на метри та хвилини, вона живе за власнимизаконами про які нам раз на сто років розповідають фізики. Природа не підганяєдерева під метри, океани під фути, а слонів під тонни. Природа не використовуєніяких вимірюваних пристроїв (лінійок та секундомірів) у своєму процесіформування всесвіту. Отже «метр»  чи«секунда» це те що існує лише у людській уяві і використовується лише людиною.Це ніби файл в iCloudдоступний усім хто може розуміти людську мову. Якщо завтра зникне людство, зникне і «метр» і «секунда» і інші знайомі нам з дитинствапоняття яких ми ніколи не бачили, не тримали в руках, не чули і не нюхали. Що жце за поняття такі? А як щодо «Держав», «Грошей», «Товариств з обмеженоювідповідальністю».

Щодо поняття «держави» то воно ніби усюди,повністю покриває усю планету Земля, куди б ти не пішов усюди буде якасьдержава зі своєю назвою, прапором та гімном. Окрім хіба що полюсів, мабуть принизьких температурах держава не виникає та не розвивається. Я навіть колисьдавав клятву захищати одну державу від інших держав. Проте згодом ця державаперестала вважати що вона має в своєму складі Крим та Донбас і сказала що цетепер головний біль іншої держави. Тобто військові захищаючи Донбас теперзахищають іншу державу, вже не нашу. То що ж таке держава, це територія, чи всеж таки це люди? «Держава» це мем носіями та трансмітерами якого є люди. В 1991році на одному з референдумів 52 мільйона людей вирішили що вони тепер не«УССР» а «Республіка Україна» і що саме так для усіх них буде краще, згодомчастина з них на одному з сумнівних референдумів вирішила що вони це «РосійськаФедерація». Висновком з усього цього може бути лише одне, допоки нанепідконтрольних територіях люди знову не вирішать що вони це «Україна» цітериторії будуть «Російською Федерацією». Але чому ж люди увесь час міняютьодин державний мем на інший? Ви ж не користуєтесь на цьому тижні «метром» а вжена наступному «футом». Тому що постійно користуватись «метром» набагатозручніше ніж кожен тиждень все перераховувати, як в одному радянському мультфільмі,в слоненят та папуг. Щоб «Україна» була на постійній основі закріплена влюдській свідомості вона має бути зручною у користуванні. А чи зручно жити в«Україні»? В «Росії» також не набагато зручніше. Тому давайте зробимо «Україну»зручною для життя і згодом всі, хто забажає, самі до нас повернуться.

Щодо понять «Гроші» як одиниці виміру людськоїпраці та поняття «Товариств з обмеженою відповідальністю» як способу захисти себевід відбирання усього належного тобі майна при виникненні складнощів пов’язанихз виконанням підприємницької діяльності, що як відомо виконується на власнийризик, я розповім згодом. Але на сам кінець поняття «любові» та «дружби» такожє мемами і не піддаються законодавчому регулювання через повну свою відносністьта не неможливість точного опису даних явищ. Неможливо створити закон який биврегулював відносини закоханих або друзів (Закон України «Про любов» чи ЗаконУкраїни «Про дружбу»). Проте є Закон України «Про господарські товариства» таПостанова НБУ   «Про затвердженняПоложення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні».Пропоную подумати над тим, що дозволяє законодавчо врегулювати одні фізичнонеіснуючі поняття і не дозволяє врегулювати інші?        

Останні записи