Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.02.2017, 10:44

Корегування обласних програм розвитку потребує їх чіткого аналізу

Голова БФ "Станіславенко Людмили"

Завдяки аналізу звітів при написанні та ухваленні програм у наступні роки ми матимемо можливість вносити корективи.

Відповідно до плану роботи облради, який булозатверджено під час 13-ої сесії, вивчення та оцінка роботи профільнихдепартаментів, а також хід виконання обласних програм на засіданнях постійноїкомісії обласної Ради з питань освіти, культури, сім’ї та молоді, спорту ітуризму, духовності та історичної спадщини є першочерговим завданням роботикомісії, яку я очолюю.

Наразі мною було підготовлено звернення доголови Вінницької обласної державної адміністрації Валерія Коровія з проханнямдати відповідні доручення галузевим Департаментам облдержадміністрації податизвіти до постійної комісії обласної Ради з питань освіти, культури, сім’ї тамолоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини до 1 березняпоточного року.

У зверненні існує ряд вимог до наданих звітів,в них має бути інформація щодо запланованих та фактичних обсягів роботи таджерел фінансування програми, виконання результативних показників в динаміці зпочатку дії програм. Окрім того, керівники департаментів повинні надатипояснювальну записку про роботу учасників бюджетної програми з її виконання, ау разі невиконання – обґрунтувати причини.

До першого березня планується розглянутипрограму про виконання програм роботи з обдарованою молоддю, розвиткуінформаційних та інноваційних технологій в закладах освіти області, комплекснупрограму «Сільська школа» та регіональної програми підготовки кваліфікованихробітників.

Вважаю, що проведення щорічних звітівкерівниками профільних департаментів продемонструє слабкі та сильні сторонипрограм розвитку, на які виділяються кошти з обласного бюджету. Завдяки аналізузвітів при написанні та ухваленні програм у наступні роки ми матимемоможливість вносити корективи.

Останні записи