Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.01.2017, 15:14

Депутатський звіт - це не формальність, а інструмент демократії

Голова БФ "Станіславенко Людмили"

Щорічні депутатські звіти – це прямий обов’язок народних обранців.

Щорічні депутатські звіти це прямий обов’язок народних обранців.

Віддавши свій голос за того чи іншого кандидата і делегуючи йому повноваження представлятисвої інтереси на рівні міста, області чи країни, громадськість має право знати, яку роботу провів депутат в рамках своїх повноважень.

Законотворчість – це невід‘ємнийобов‘язок депутата, проте не можна забувати і про виборців та роботу з ними.Звіт -  це не формальність, а інструментдемократії. Адже саме проінформований громадянин і є відповідальним виборцем, якийпід час голосування з розумінням підходитиме до вибору кандидата та свідомообиратиме програму розвитку суспільства.

Звіт народних обранців сприяєдемократичному розвитку через взаємну політичну відповідальність.

Звичайно,формування депутатських звітів не можливе без попередньої роботи на окрузі,оскільки такий звіт не будевідображати реалій та не знаходитиме відгуку в людських серцях, і врешті-решт не виконуватиме свою роль.

Час порожніх і формальнихобіцянок вже пройшов, суспільство змінилось, стало більш вибагливим.  Нинібудь-який громадянин може перевірити, що політик обіцяв та що виконав за певнийпроміжок часу.

То ж потрібно розуміти, що дотримання передвиборчих обіцянок, роботана окрузі з виборцями та покращення умов їх життя є ключовим завданнядепутатів.

 

Останні записи