Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.11.2016, 15:22

Соціальні працівники відіграють дуже важливу роль у суспільстві

Голова БФ "Станіславенко Людмили"

Сьогодні у соціальній сфері працює чимало вінничан, ще більше мешканців області потребують допомоги відповідних служб. Робота соцпрацівників має велике значення для розвитку окремих територіальних громад та держави в цілому.

Сьогодні у соціальній сфері працює чимало вінничан, щебільше мешканців області потребують допомоги відповідних служб. Роботасоцпрацівників має велике значення для розвитку окремих територіальних громадта держави в цілому.

На жаль, нині ми бачимо погіршення соціально-економічноїситуації, з одного боку, а з іншого - різке скорочення кількості соціальнихпрацівників. Люди, які щодня допомагають вінничанам у непростих життєвихобставинах, однозначно повинні отримувати гідну оплату праці. Тому прийняття упершому читанні проекту державного бюджету на 2017 рік, в якому передбаченопідвищення мінімальної зарплати, сьогодні має велике значення.

Наразі перед працівниками соціальної сфери стоїть багатовикликів та проблем. Через проведення антитерористичної операції на Сходікраїни кількість людей, що потребують психологічної та матеріальної допомоги,значно зросла. Надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, учасникамантитерористичної операції та членам їх родин, супровід дітей, які позбавленібатьківських прав та людей похилого віку - все це та багато інших питаньсьогодні лягло на їх плечі. Проте, не дивлячись на складнощі, соціальніпрацівники завжди готові прийти на допомогу, розділити чужі турботи тапідтримати у нелегкий життєвий період.

Говорячи про пільги від держави,  то можна сказати, що на плечі служби, яказаймається виділенням субсидій, також лягла дуже велика відповідальність. Нинів області налічується 327 тисяч сімей, які оформляють державну допомогу.

Щодня соціальні працівники працюють з сотнями людей,намагаються вирішити проблемні питання. Їх самовіддана праця є великоюпідтримкою для малозахищених верств населення. Соціальні працівники відіграютьдуже важливу роль у суспільстві.

Напередодні дня соціального працівника вітаю усіх, хтопрацює у даній сфері, та бажаю витримки, наснаги та успіхів

Останні записи