Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.07.2017, 22:08

Краса не на показ

Адвокат, кандидат юридичних наук, доцент

В статті розповідається про те, як уберегтися жінкам та дівчатам від вимагання та шахрайства в Інтернеті.

Кожен з нас вжене уявляє власного життя без Інтернету, ми знаходимо там необхідну для себеінформацію, шукаємо роботу або просто спілкуємося. Інтернет є основнимосередком реклами, яка спрямована на велику кількість пропозицій та на наданнярізноманітних послуг. Не секрет ні для кого, що серед великого масиву рекламинерідко можна натрапити на рекламу інтимних послуг, що вже порушує закон.Виникає закономірне питання: як привабливі, молоді дівчата погоджуються на те,щоб їх фото інтимного характеру з’являлися на моніторах необмеженої кількості людейі не виключення, що й на моніторах друзів чи родичів. Звичайно, є жінки, для якихце свідомий вибір, проте, як ми з’ясували, величезна кількість фотографійінтимного, особистого характеру розміщується в мережі Інтернет без згоди йвідома дівчат, а за те, щоб ці фотографії зникли, з потерпілих вимагають чималікошти. Причому у сеце робиться дуже фахово й продумано для того, аби злочинц ів не знайшли й не притягнули до кримінальної відповідальності.

В основному, невідоміособи знаходять чи отримують особисті фото дівчат, розміщують їх на сайтахескорт-послуг з недостовірною інформацією та повідомляють дівчат з фотографій проце через соціальні мережі. Таке повідомлення може містити пропозицію проспівпрацю із зазначенням сайту, на якому ніби-то знайшли таку красуню, абопросто надсилається зноска на відповідний сайт. Зазвичай, дівчата дивуютьсятаким пропозиціям або ж просто переходять за посиланням і виявляють там своїфото інтимного характеру з припискою про ніби-то надання ними послугпредставниць «найдавнішої професії». Такі «новини» провокують паніку й дівчатаготові зробити будь-що для того, аби фото з подібних сайтів зникли раз іназавжди. В голові відразу уявляються страшні картини з сімейних драм, звільненняз роботи, неможливість побудувати успішну кар’єру і т.п. І дуже часто дівчатаперераховують зловмисникам гроші для того, щоб, як їм здається, вберегти себе йзакрити проблему назавжди. Причому суми варіюються від 200 до 500у.о. Таким чином, зловмисники збагачуються на красі та безпечності українок.

Кожна дівчинамає дуже обережно ставитися до того, що і як розміщується нею в соціальнихмережах, пересилається за допомогою месенджерів чи електронної пошти. Знищитичи заплямувати бездоганну репутацію дуже легко, а відновити, нерідко, простонеможливо, особливо, якщо ви плануєте серйозну кар ’є ру чи бачите себе державним службовцем високого рангу або ж політиком.

Звичайно, й передбачити плани зловмисників та убезпечитися від шахрайства та/чи вимагання в інтернеті на 100% такожнеможливо, проте мінімізувати подібні випадк и цілком у Вашихсилах. Необхідно дотримуватися елементарних правил, щоб не дати злочинцям навітьпотенційну можливість наживи на красі.

Для початку,якщо дівчина вже має у себе фото інтимного характеру, в жодному разі невикладати їх в соціальні мережі або негайно видалити ті, які вже там є, та навітьне ділитися ними у приватних повідомленнях із друзями, адже фото можна простозавантажити з вашої сторінки, викупити у ваших знайомих або саме ці «знайомі»стануть такими зловмисниками.

Якщо дівчиналише планує зробити для себе фотосесію «ню» чи фотосесію в білизні чи купальнику,то до вибору фотографа треба підійти з великою відповідальністю, бо трапляютьсявипадки, коли самі фотографи передають подібні особисті фото не тількизамовнику, а ще й розміщують у своє портфоліо чи просто продають вимагачам.

Також, якщодівчині надходять пропозиції від невідомих модельних агенцій або невідомихосіб, які хочуть співпрацювати і просять надіслати подібні фото, - відмовляти,бо є високий ризик того, що Вас захочуть шантажувати подібними фото.

Інайголовніше: якщо Ви вже потрапили в подібну неприємну та «делікатну» ситуацію- в жодному разі не перераховуйте зловмисникам жодних коштів, а одразу зверта й теся до поліції з заявою про вчинення злочину та контролюйте хід досудового розслідування.

Ми живемо усвіті, сповненому різних небезпек, і дуже часто не можемо передбачитинеприємності, які можуть з нами статися, але ми маємо дотримуватисьелементарних правил безпеки в Інтернеті та здорового глузду, щоб, бодай, відчувати себеу безпеці. І варто не боятися говорити про свою проблему і звертатися до адвокатів,правоохоронних органів, щоб зупинити зловмисників і не допустити того, аби вонипродовжували таке «заробляння» на українській красі. 

Останні записи