Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.07.2012, 08:50

Говори українською – будь патріотом

Народний депутат України Верховної Ради VI скликання (2007-2012)

Закликаю відтепер говорити виключно українською. Нехай це буде відповіддю на брутальність по відношенню до нашої рідної мови. Відтепер говорити українською – прояв патріотизму і доказ не підтримки ганебного закону 9073 «Про засади державної мовної політики

I will speak only ukrainian language in the future.

Bede mowil tylko jezyka ukrainskiego w przyszlosci.

Ich werde nur ukrainische sprache in der zukunft sprechen

Я буду говорити тільки українсько мовою в подальшому.

Шановні Українці! Шановні громадяни!

Вчора був тяжкий день, бо був проголосований закон 9073 «Про засадидержавної мовної політики». Був проголосований не дивлячись на те, що комітетяк раз в цей час розглядав поправки. Проголосований з порушенням закону«Прорегламент ВРУ».

Розуміючи, що мовне питання зачіпляє глибинні прошарки підсвідомості,відчуваючи набуття української культури і насправді боліючи за майбутнє своєїдержави, хотів би висловити глибоку повагу саме їй, українській мові.

Я вважаю себе патріотичною людиною. Налаштованою на захист державнихінтересів, тобто інтересів України. Свою позицію щодо мовного питання визначавнеодноразово. Повторю її ще раз: я категорично проти будь якого притисненняукраїнської мови. І це я говорю як українець. Без жодних пояснень іобгрунтувань. Бо так вважаю. З іншого боку, я маю переконання і з точки зоруправової позиції: - бо проблеми мови у населення України нема! Ця темапідігрівається штучно і призводить до поляризації суспільства! При цьому принципвільного мовного самовизначення, який визначений у законопроекті 9073, невстановлюється ані Конституцією України,ані міжнародно-правовими актами,ані КонвенцієюРади Європи про захист національних меншин, ані Хартією регіональних абоміноритарних мов.

Закликаювідтепер говорити виключно українською. Нехай це буде відповіддю набрутальність по відношенню до нашої рідної мови. ВІДТЕПЕР ГОВОРИТИ УКРАЇНСЬКОЮ –ПРОЯВ ПАТРІОТИЗМУ І ДОКАЗ НЕ ПІДТРИМКИ ГАНЕБНОГО ЗАКОНУ 9073 «ПРО ЗАСАДИДЕРЖАВНОЇ МОВНОЇ ПОЛІТИКИ».

Я не протиросійської чи будь якої іншої мови. Але чи справа про мову? Мова йде проекспансію іншої культури із ознакою насильства та штучності. Невже історія наснічому не вчить? Так. Русифікація, яка почалася з Катерини великої, яка ще йподарувала нам кріпосне право, потім продовжилася Олександром 3-м, потім Миколою1-2, потім Радянською владою - спрямована на придушення будь-яких українськихнаціональних ознак. Сьогодні триває наступ на мову –це наступ на кожного патріота нашої держави. Зроблена проба забити Її,затуркати, загнати «за Можайськ», створити всі умови щоб вмерла. Але кажу вам:НЕ ПОМРЕ УКРАЇНСЬКА МОВА. Бо для мене Мова і Мати слова синоніми. БО Я ПРОТИ! ЯПРОТИ ТАКОГО НАСИЛЬСТВА.

Як відомо,ми хочемо побудувати громадянське суспільство. При цьому єдиною беззаперечноюознакою такого устрою є самосвідомість його громадян, із наданням щоденних відповідей назаклики долі. А відповіді можуть бути різними. Проте є те об'єднавче, що може зробити кожен знас – не дати вмерти українській в своєму житті: ГОВОРИ УКРАЇНСЬКОЮ, ДУМАЙУКРАЇНСЬКОЮ, ПИШИ УКРАЇНСЬКОЮ – БО ТИ ЖИВЕШ В УКРАЇНІ!

Останні записи