Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.02.2014, 22:04

Генеруємо ідеї щодо необхідних реформ в Україні

Народний депутат України Верховної Ради VI скликання (2007-2012)

Долучайтесь до обговорення. Надсилайте пропозиції. Будьте активним громадянином!!! Ми живемо в епоху великих змін. Майдан таки надихнув українців на єднання.

ДОЛУЧАЙТЕСЬ ДО ОБГОВОРЕННЯ!

НАДСИЛАЙТЕ ПРОПОЗИЦІЇ!

СТАНЬТЕ  АКТИВНИМГРОМАДЯНИНОМ!

Миживемо в епоху великих змін. Майдан таки надихнув українців на єднання. Впевнений, що сам Господь вітає нас з першоюперемогою. Так, тільки но першою. Бо попереду ще не один бій із зовнішнім та внутрішнімсвітом, зміною свідомості українських громадян, бій  за сам факт утримання влади від спокуста боротьба з фізичною та духовною бідністю. Результатом цієї боротьби безумовноповинна стати відроджена українська нація.

Самесьогодні, час для дискусії навколо майбутного України та шляхів досягнення цієїмети. Я хотів би започаткувати таку дискусію в нашому колі. Тому пропонуюдекілька власних тез.  

Вважаю,що зміни, які є на часі, знаходяться не в площині визначення кола персоналій увладі, проте повинні торкнутися свідомості громадян та задіяної в суспільстві моделіможливостей розподілу благ.

Виколись задавали собі питання:  що саме ми будуємо 23 роки поспіль, якусаме державу? Напевно цієї відповіді не знає ніхто, бо  ми рухалися в нікуди. Тобто чітке уявленнякінцевого продукту – України наприклад 2030 року – і  є нашим першим завданням.  

Другим завдання – безумовно повинна стати зміна свідомості українців та станунашої активності. Бо активний громадянин унеможливлює будь які загрози  обраному шляху від волі інших, подекудинедобрих людей або держав. 

Безумовно, без змінисоціально-економічної моделі розвитку України , в якійбуде відроджено саме державу, із втраченими на сьогодні функціями державногорегулювання, ціноутворення та замовлення – майбутнє України виглядає тупиковим.Тому це повинно стати нашим третім завданням.

Четвертим, напевно самим прагматичним завданням стає  повернення   піддержавний контроль монополій та природних копалин з одночасним  відродженням державного виробництва, бобез цього майбутнє українців виглядає гордим але  тотально бідним.

Пятим, та напевно найскладнішим з реалізації є завдання з подолання корупції, яка якіржа є скрізь, навколо нас. Ми її самі продукуємо, підтримуємота покриваємо. Без успішного знищення корупції, в першу чергу в вищих колахзаконодавчої, виконавчої, судової гілок влади, силових структурах таадміністраціях майбутнє України небуде, і воно скоріш виглядає, як пір безкарних на кістках безправних.

Майдансколихнув нас, запаливши приспаний вогонь гідності підняв рівень нашоїсвідомості, дав нам початковий поштовх. Проте він не здатний зробити за нас рештузмін. Їх треба впроваджувати власнимируками та холодним розумом.

Майжесто років тому, Павло Тичина подарував світові такі рядки:

Намайдані коло церкви, революція іде.

-Хай чабан! - усі гукнули, - за отамана буде….

Прощавайте,ждіте волі, - гей, на коні, всі у путь!

Закипіло,зашуміло - тільки прапори цвітуть

Тожзнаючи гірку історію Української Народної Ради, з огляду на сьогодення хотілосяб додати до цих рядків наступні:

 

Україна,рідна мати, врешті ми з тобою,

Зрозумілищо робили, дай нам Боже волю,

Навсі зміни, що минуть як роса на сонці

заживемомилі браття у своїй сторонці!

 

Закликаювас до активності!

 

Пропозиціїнадсилайте на адресу: kaplienkovv@gmail.com 

Всіспільні пропозиції будуть узагальнені, опубліковані на цій сторінці танадіслані до КМУ.  

Останні записи