Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.10.2012, 01:39

Легітимізація закону про біопаспорти - удар віруючим у спину

Народний депутат України Верховної Ради VI скликання (2007-2012)

Легітимізація закону про єдиний демографічний реєстр призведе до втрати українцями віри у духовність влади.

На минулому тижні в Парламенті 233-ма голосами булоприйнято в другому читанні закон «Про єдиний демографічний реєстр та документищо підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальнийстатус» (р/н 10492). Що це значить для України? Спробую висвітлити позиції:свою, Каплієнко Володимира, парламентарів, які виступили проти цього закону, спонсора-монополіста,який замовив та протягнув закон через Парламент, можливу позиціюПрезидента. 

 

Пройдемося по позиціям сторін.

Нагадаю, що законом передбачається відтепер замінастрокових паспортів громадянина на 10-ти річні, отримання паспорту дитиною віднародження, створення демографічного реєстру у вигляді електронної бази даних вяку передбачено збирати за рішенням уповноваженого, визначеного законом органувсі дані на громадян України, в тому числі біометричні (відцифрований образ тапідпис особи, відбитки пальців рук, знімок сітчатки ока, додаткову зміннуінформацію тощо)  Закон розв’язує рукищодо створення системи тотального та всеохоплюючого контролю над персональнимиданими та діями громадян України. На мій погляд звужує права громадян України,знижує рівень колективної безпеки України, принижує честь і гідність віруючих,в тому числі Християн.

 

Позиція Володимира Каплієнко. Яне можу голосувати за подібні закони по трьом причинам: 1. Бо ягромадянин України; 2. Бо я народний депутат України; 3. Тому, щоя Православний Християнин.

 

Позиція фракції «Реформизаради майбутнього» членом якої я є. Фракція виступала, виступає і буде категорично протиприйняття будь яких законів направлених на введення тотальної системиелектронного контролю над громадянами України. Нагадаю, що за останній рік вВРУ триває боротьба саме в цій площині. Так, розглянуто вже 5-ть законопроектів8507, 10381, 1036, 9592 та 10492. Два з них, 10381 та 9592 від ДГРЗМ «Пропорядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України (щодо спрощеннявізового режиму для України)» повністю адаптували виїзні документи до вимог ІСАО.Але Парламент не знайшов в собі сил підтримати такі ініціативи. Проте більшістьпідтримала інші закони: 8507, 1036 та 10492, у відповідності до якихприкриваючись вимогами ІСАО щодо приєднання до плану дій щодо до візовогорежиму в ЄС, вирішуються зовсім інші питання:

·         бізнесу окремих посадових осіб в сфері виготовлення документів та захиснихелементів;

·         тотальної біометризації населення;

·         формування системи електронного контролю.

 

Позиція ІСАО . Не дивлячись на те, що самевимогами цієї організації представники Партії Регіонів в особі Василя Грицакаприкриваються оправдуючи прийняття закону 10492,  напевно сама ІСАО схоже навіть і нездогадується про такі фортелі. Бо не вимагає ані втручання у внутрішнідокументи, ані обмеження строку дії документів, ані створення системитотального контролю за громадянами держав-учасниць і тим більше не вимагає  монополізації випуску паспортів однієюконторою. Більш того, у переліку стандартних біометричних даних значитьсятільки відцифрований образ особи, проте відбитки пальців, знімок сітчатки окатощо – є факультативною нормою,  і не єобов’язковими. У відповідності до стандартів ІСАО (щодо спрощення пересуваннячерез кордони) потребують заміни виключно ті документи, які потрібні для виїздуза кордон (закордонний, дипломатичний, службовий та посвідчення особи моряка чичлену екіпажу) – у прийнятому документі(10492) електронні носії інформації повинні відтепер мати всі документи щопосвідчують особу чи її  спеціальнийстатус.

 

Позиція монополіста. Зрозуміло, що вумовах, коли держава на превеликий жаль втратила свої монопольні права в такійсфері як друк цінних паперів і захисних елементів, законом 10492 майже приватнаструктура бореться за гроші, надвеликі гроші. Продавлювання представникамиконцерну ЄДАПС законів 8507, 10492 – це боротьба за  отримання по життєвого гарантованого закономзамовлення на виготовлення всіх без виключення документів живих і мертвих,віруючих незалежно від конфесій, літних людей і навіть тільки народжених дітей,зробивши їх ще й строковими для збільшення власних прибутків. НЕ ДИВЛЯЧИСЬ НА НАДЧИСЛЕНІ ПРОТЕСТИ ХРИСТИЯНУКРАЇНИ ПРОТИ ЦЬОГО ЗАКОНУ, які вважають його другим, після введенняіндивідуальних податкових номерів, кроком тотального таврування людей щовідкриває шлях до приходу антихриста. 

 

Позиція президента. Поки вона невідома, проте я, Каплієнко Володимир і  представники фракції «Реформи зарадимайбутнього» маємо надію на послідовну позицію Президента України В.Януковича,який знайде в собі сили протистояти корупційному та безвідповідальному закону №10492  «Про єдиний демографічний реєстрта документи що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи їїспеціальний статус» хоча б тому, що в жовтні 2011 року Президент вже висловивсвою позицію відносно аналогічного законопроекту р/н 8507, наклавши на ньоговето і запропонувавши зняти з розгляду.

 

Окремо хотілося бзвернути увагу на додаткові чинники, що випливають з закону про створеннядемографічного реєстру:

А. Витрати нареалізацію – до 60 млрд. грн. (документи з носієм інформації, пристрої для зчитуванняданих в аеропортах, пунктах переходу кордонів, ДАЇ, органів виконавчої влади,відповідних контролюючих установ) – тільки в аеропорті Сінгапура встановлено до800 пристрої для зчитування паспортів, при вартості 3 -3.5 тис. доларів запристрій – вартість складає 2,4 – 2,8 млн. доларів, що дорівнює 22 млн. 764тис. Про які 200 млн. витрат каже Василь Грицак – не зрозуміло.

Б. Захистперсональних даних українців. Схоже відтепер ця норма становиться лишедекларацією. 

В. Технічніпроблеми. А вониє. Бо відтепер система тотального контролю:

  • Надає технічну можливість «зняття» персональних даних дистанційно.
  • Формує цілком життєву систему тотального слідкування за переміщенням особи та стеженням за людьми.
  • Несе надвисоку небезпеку для держави та її обороноздатності.
  • Не дивлячись ні нащо не вирішує проблеми підробки паспортів, як це довів ще у 2008 році голанець з Амстердамського університету, який публічно продемонстрував підроблений біометричний паспорт, та й ще на ім’я Усами Бен Ладена.

 

Вот такі справи.

Далі як кажуть – без коментарів.

 

Останні записи