Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.07.2016, 12:06

Партнерство між владою та громадою – запорука успішного розвитку міста

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Розвиток електронного урядування та електронної демократії є важливою вимогою сьогодення.

Інтеграція українськогодержавного управління до європейського адміністративного простору в умовахрозвитку інформаційного суспільства сьогодні поставила нові вимоги до діяльностіорганів державної влади та місцевого самоврядування, їх спроможності ефективнодіяти в умовах впровадження електронного урядування й розвитку електронноїдемократії.

Одним з лідерів серед містУкраїни щодо впровадження електронного врядування є Вінниця.

Електронне врядування маєдекілька напрямків: електронна взаємодія органів влади, доступ до даних,електронні послуги, електронна участь громадян в управлінні тощо.

Над впровадженням всіх цихнапрямків Вінницька міська рада працювала не один рік і ця праця вже дала своїпозитивні результати. В місті діють сервіси, які дають можливість зробитиспілкування між владою і городянами максимально прозорим і доступним.

Сьогодні вінничани можуть он-лайнпоставити питання до влади, галузевих департаментів, крім того, забезпеченоможливість зворотного зв’язку: люди отримують відповіді на поставлені питання,а також результати щодо своїх звернень. Також Вінниця зробила великий кроквперед в частині надання адміністративних послуг. Роботу міських «Прозорих офісів»високо оцінили як вітчизняні, так і міжнародні експерти.

Вінниця вже долучилася до такихпроектів як електронні петиції, система публічних закупівель «ПроЗорро»,«Відкритий бюджет», «Відкриті дані».

Крім того, у Вінниці діє місцевапрограма «Бюджет громадських ініціатив», яка передбачає реалізацію соціальноважливих для громади проектів, ініціаторами яких є самі вінничани.

Досвід Вінниці щодо впровадженняелектронних сервісів та е-урядування переймають делегації з різних куточківУкраїни, а також закордонні гості. Так, нещодавно у Вінниці проходив міжнародний форум, метою якого єобмін досвідом між бізнесом, владою та громадськими організаціями щодо розвиткута можливостей електронної демократії.

Послідовна робота у напрямкурозвитку електронного врядування у Вінниці буде здійснюватися і надалі. Міська влада продовжує вибудовуватипартнерські відносини з громадою,адже це є запорукою успішного та стабільного розвитку міста, покращення життянаселення та підвищення рівня суспільної довіри до влади.

Останні записи