Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.11.2015, 14:34

Українське поштове законодавство відповідатиме європейським нормам

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Фахівці Укрпошти продовжують брати активну участь в приведенні українського поштового законодавства у відповідність до європейських юридичних норм.

Фахівці Укрпошти продовжуютьбрати активну участь в приведенні українського поштового законодавства увідповідність до європейських юридичних норм.

На виконання заходів плануімплементації Директиви Європейського Парламенту та Ради 97/67/ЄС від 15 грудня1997 р. були розроблені пропозиції до проекту Закону України «Про внесення зміндо Закону України «Про поштовий зв’язок», опублікованого на офіційному сайті Міністерстваінфраструктури України для публічного обговорення.

 Ця редакція законопроекту стала результатомскоординованої роботи профільних фахівців МІУ, Укрпошти та представників Групипідтримки України – спеціалістів з Європейської комісії у сфері поштовогозв’язку.

 Законопроект спрямований на вдосконаленнязаконодавчого врегулювання ринку послуг поштового зв’язку в Україні тазадоволення потреб суспільства і економіки у пересиланні поштових відправленьшляхом адаптації норм законодавства України до норм актів ЄС згідно з Угодоюпро асоціацію між Україною та ЄС.

Метою акта є забезпечення наоснові норм європейського права врегулювання відносин між поштовими операторамиУкраїни та центральними органами виконавчої влади та споживачами. Крім того,законопроектом передбачається вдосконалити систему регулювання ринку поштовихпослуг України в частині реєстрації поштових операторів.

Нова редакція Закону Українисприятиме удосконаленню системи фінансового моніторингу, посиленню повноваженьрегулюючого органу – Національної комісії, що здійснює державне регулювання усфері зв`язку та інформатизації (НКРЗІ), визначенню масштабів державноїпідтримки операторам в частині надання універсальних поштових послуг, змінипереліку універсальних поштових послуг та зміни поштової термінології.

У публічному обговореннізаконопроекту беруть участь як органи центральної виконавчої влади, так ігромадяни України (фізичні і юридичні особи). Зауваження та пропозиції допроекту закону, можна надсилати на адресу Міністерства інфраструктури Українидо кінця листопада.

Останні записи