Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.09.2015, 15:10

Корпоратизація відкриє "вікно можливостей" для Укрпошти

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Корпоратизація Укрпошти є одним з ключових інструментів для виведення підприємства на якісно вищий рівень.

Корпоратизація Укрпошти є однимз ключових інструментів для виведення підприємства на якісно вищий рівень.

Отримання нового юридичногостатусу дозволить створити на підприємстві можливості для залученнястратегічних партнерів (інвесторів) та значних обсягів інвестицій увисокотехнологічні проекти. Корпоратизація стимулюватиме Укрпошту постійнопідвищувати свою конкурентоздатність, а отже і якість надання послуг.

Корпоратизація відкриє «вікноможливостей» для Укрпошти: підприємство повністю відповідатиме за ефективністьсвоєї господарської діяльності та самостійно прийматиме управлінські рішення.

Спрощення процедуриреформування структури підприємства дозволить в свою чергу вдосконалити його дорівня кращих зразків світових поштових компаній.

Початок процесу перетвореннядержавного унітарного комерційного підприємства «Укрпошта» в акціонернетовариство запланований на 11 листопада 2015 року. Про це йдеться в наказіМіністерства економічного розвитку і торгівлі України № 1108 від 7 вересня 2015року, яким затверджено перелік державних підприємств, що належать до сфериуправління Міністерства інфраструктури України та підлягають перетворенню вдержавні акціонерні товариства, а також графік проведення перетворення.

Процес корпоратизаціїбудь-якого підприємства можна поділити на чотири етапи: підготовчий,інвентаризація, оцінка майна, яке буде включене до статутного капіталу, тазавершальний.

В Укрпошті наразі триваєпідготовчий етап, під час якого органи державної влади приймають відповіднерішення про перетворення та готують нормативні документи для забезпечення йоговиконання.

Після прийняття всіх необхіднихнормативних документів розпочнуться наступні два етапи корпоратизації –інвентаризація й оцінка майна. За результатами проведення цих етапів будутьпідготовлені акт оцінки, передавальний баланс та низка інших документів, якістануть підставою для проведення завершального етапу – реєстрації новогопублічного акціонерного товариства.

 

Останні записи