Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
31.08.2015, 14:29

Укрпошта є справним платником податків

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Укрпошта – одне зі стратегічних підприємств держави, яке виконує важливу соціальну місію для країни як національний оператор поштового зв’язку та дбає про те, щоб держава отримувала кошти на виконання своїх зобов’язань.

Укрпошта – одне зі стратегічнихпідприємств держави, яке виконує важливу соціальну місію для країни якнаціональний оператор поштового зв’язку та дбає про те, щоб держава отримувалакошти на виконання своїх зобов’язань.

Незважаючи на складнусоціально-економічну ситуацію в країні, Укрпошта є справним платником податків,показуючи позитивну динаміку у виконанні обов’язкових платежів до Державногобюджету.

Загалом за сім місяців цьогороку Укрпошта сплатила понад 700 мільйонів гривень  податків до бюджетів усіх рівнів.

Зокрема, за січень-липень 2015року Укрпошта сплатила обов’язкових платежів до Державного бюджету 154,7мільйони гривень, що на 140,3 % більше, ніж за аналогічний період минулогороку.

Лише податку на прибутокУкрпоштою у цьому році сплачено більше на 122,7%, ніж за цей же період у 2014році.

Відрахування частини прибутку(дивідендів) Укрпошти за цей рік склало 9,4 мільйонів гривень збільшившись на148,2% до 2014 року.

Інших податків, які сплачуютьсядо Державного бюджету, Укрпоштою у 2015 році сплачено більше 62 мільйонівгривень. У тому числі задля підтримки української армії, підприємством сплаченовійськового збору у розмірі 16,5 мільйонів гривень.

Крім того, Укрпошта продовжуєпозитивну динаміку нарощування доходів підприємства.

У січні-серпні 2015 року сумадоходів зросла до 2 796,5 млн. грн. Це на 8,3% більше, ніж у минулому році, тана 6,6% більше проти плану.

Цього вдалося досягти, зокрема,за рахунок збільшення кількості міжнародних відправлень завдяки підписаннюдоговору з Поштою Китаю.

Отримати прибуток за вісіммісяців цього року підприємство очікує у розмірі 14,7 млн. грн., що на 14,4%більше проти плану та майже у п’ять разів більше проти аналогічного періодуминулого року.

Окрім збільшення прибутків,Укрпошта сьогодні знаходить можливості для суттєвої економії коштівпідприємства за рахунок впровадження різноманітних заходів. Зокрема, напідприємстві здійснюється робота щодо оптимізації поштових маршрутів.

 

Останні записи