Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.07.2015, 15:26

Укрпошта допомагає військовим та постраждалим в зоні АТО

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Поштовики із великою шаною ставляться до захисників України. Саме тому жодна з дирекцій Укрпошти не залишилась осторонь збору допомоги для військових та постраждалих в зоні АТО.

Поштовики із великою шаноюставляться до захисників України. Саме тому жодна з дирекцій Укрпошти незалишилась осторонь збору допомоги для військових та постраждалих в зоні АТО.

Так , за І півріччя цього рокуУкрпошта перерахувала їм 14,6 млн. грн. та зібрала 8 тонн гуманітарноїдопомоги.

Фінансова допомога, зібранапрацівниками Укрпошти, спрямовувалася на підтримку військових частин, ремонт таоснащення військової техніки, лікування поранених бійців, матеріальну підтримкуколег-поштовиків, постраждалих внаслідок проведення АТО, а також тих, чиїнайближчі родичі – бійці АТО – зазнали поранень чи загинули – і це лишенеповний список того, на що витрачено кошти.

 До складу гуманітарної допомоги, яку постійнозбирають в Укрпошті, традиційно входять медикаменти, предмети першоїнеобхідності, продукти харчування, засоби особистої безпеки, одяг та тепліречі. Крім цього працівники підприємства збирають кошти для придбання предметіввійськової атрибутики (біноклі, водонепроникні костюми, автозапчастини длявійськових автомобілів), тощо. Призваним на військову службу працівникамУкрпошти, колеги допомагають збирати кошти для придбання засобівіндивідуального захисту, передають посилки з продуктами харчування тапредметами першої необхідності.

 Разом з тим, в регіональних дирекціях Укрпоштиактивно надавалися й інші види допомоги. Наприклад, Закарпатською дирекцієюУкрпошти передано 600 літрів палива Чопському прикордонному загону; Запорізькадирекція підприємства забезпечила житлом у гуртожитку переселенців з Луганськоїта Донецької областей. Харківською дирекцією передано запасні частини ГАЗ, ЗІЛ,МТЗ-50 для 4-го окремого мотопіхотного батальйону 128 ОГПБр та в/ч ВО124;Чернігівською, Миколаївською дирекціями, а також дирекцією «Автотранспошта»постійно надається технічна допомога (техобслуговування та зберіганнямобілізованої техніки), зокрема, здійснено частковий ремонт двох автомобілів(ЗІЛ-131 (3 од.), ГАЗ 66 (2 од.), УАЗ-469 (2 од.) та УАЗ 452 (реанімобіль),капітальний ремонт двигуна військового автомобіля та інша аналогічна допомога;працівники Чернігівської дирекції допомогли родині загиблого Дмитра Полегенькавиорати та обсадити присадибну ділянку; у Миколаївській дирекції учасників АТОта членів їх сімей оздоровлюють на базі відпочинку «Поштовик».

Поштовики з різних дирекційпередають зібрану фінансову та гуманітарну допомогу через волонтерів, у центридопомоги біженцям чи безпосередньо до конкретних військових частин, шпиталів чибатальйонів.

Значна частина гуманітарноїдопомоги для військових і мирного населення зібрана без здійснення обліку їїобсягів та підрахунку витрачених коштів, адже зроблено це не для звітності, авід щирого серця. Крім того, працівники Укрпошти активно підтримуютьволонтерські організації.

Піклуючись про захисниківУкраїни, в Укрпошті дбають не лише про матеріальну допомогу, а й прагнутьусіляко підтримувати дух наших військових. Про це свідчать і випускифілателістичної продукції 2014 року, зокрема, серія конвертів «Героям Cлава!»та марка «За честь! За славу! За народ!», і акції, організовані національнимоператором поштового зв’язку з метою підтримки бійців у зоні проведення АТО.

 Наразі в Укрпошті діє акція «Передплати пресудля захисника України», що має на меті привернути увагу громадськості допроблем забезпечення доступу військовослужбовців до інформації через вітчизняніперіодичні друковані видання та проявити турботу про наших захисників.

Разом– ми велика сила. Коли кожен з нас робитиме свій внесок у спільну справу, ми обов’язкововідстоїмо цілісність і незалежність нашої Батьківщини.

Останні записи