Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.06.2015, 14:54

Запуск системи Єврожиро між Укрпоштою та Поштою Болгарії

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Наразі пересилання грошових коштів поштовими переказами між Україною та Болгарією здійснюється на паперових носіях.

Наразі пересилання грошовихкоштів поштовими переказами між Україною та Болгарією здійснюється на паперовихносіях.

Майжевсі оператори поштового зв’язку світу відмовляються від пересилання такихпереказів, адже вони не задовольняють постійно зростаючих вимог споживачівпослуг.

Тому, розширюючи географіюнадання послуг, Укрпошта розпочала тестування послуги з обміну міжнароднимиелектронними переказами Єврожиро з поштою Болгарії.

Для мешканців двох країн цеозначатиме скорочення термінів пересилання переказів до майже 2 год. (залежновід режиму роботи відділень поштового зв’язку та рівня їх автоматизації) навідміну від 2-х тижнів, як раніше.

Запуск системи грошовихпереказів Єврожиро між Укрпоштою та Поштою Болгарії стане ще одним крокомназустріч впровадженню європейських стандартів обслуговування та підвищеннюякості надання послуги в Україні.

 Перекази призначенням до Болгарії прийматимутьсяне лише в гривнях, а й в євро (у певних поштових відділеннях).

 У разі успішного тестування і подальшогозапуску послуги, порядок пересилання переказів здійснюватиметься відповідно достандартів системи Єврожиро та українського законодавства.

Перекази адресуватимуться лишена поштову адресу фізичних осіб, на розрахункові рахунки адресатів неприйматимуться.

Максимальна сума одногопереказу з України визначатиметься обмеженнями Національного банку України і неповинна перевищувати еквівалент 15 тис. грн. за день від одного відправника.

 Залежно від суми переказу тарифи запересилання складають: до 500 грн. – 6 %, від 500 до 1000 грн. – 5 %, від 1000до 2000 грн. – 4 %, понад 2000 – 2 %. Мінімальний тариф за пересилання переказу– еквівалент 1 дол. США.

Варто зазначити, що Укрпоштавходить до спільноти Єврожиро з 2011 року.

Останні записи