Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.06.2015, 12:02

Укрпошта має на меті долучитися до системи електронного урядування

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Завдяки Е-врядуванню, ідея впровадження якого останнім часом набула великої актуальності в Україні, кожен громадянин має можливість щоденно спілкуватися, отримувати адміністративні послуги та вирішувати важливі питання з органами державної влади та місцево

Завдяки Е-врядуванню, ідеявпровадження якого останнім часом набула великої актуальності в Україні, коженгромадянин має можливість щоденно спілкуватися, отримувати адміністративніпослуги та вирішувати важливі питання з органами державної влади та місцевогосамоврядування, не відходячи від екранів своїх комп’ютерів.

Укрпошта також має на метідолучитися до системи електронного урядування в Україні шляхом надання «електронних»адміністративних послуг через відділення поштового зв’язку.

Перш за все, ми плануєморозпочати з видачі документів інформаційного характеру, на кшталт довідок.Видача подібних документів буде займати не більше 10 - 15 хв.

Враховуючи, що мережа поштовихвідділень нараховує майже 12 тис. відділень поштового зв’язку по всій Україні,впевнений, що Укрпошта в системі електронного урядування сприятиме підвищеннюрівня обслуговування населення у сфері надання адміністративних послуг.

Громадяни багатьох держав,зокрема США, Італії, Великобританії, вже користуються перевагами Е-врядування.Уряди цих держав надають громадянам різноманітні послуги через Інтернет: видачуліцензій, сплату податків, можливість он-лайн голосування у прийнятті урядовихрішень тощо. Це дає можливість змінити саму природу влади, зробити їїпрозорішою та підконтрольною громадськості.

 Досвід поштових адміністрацій країн СНД(Естонія, Грузія, Молдова, Казахстан) та Європи (Швейцарія, Італія, США,Великобританія тощо) підтверджує доцільність співпраці поштових операторів здержавними органами влади у сфері надання адміністративних послуг велектронному форматі.

Така співпраця забезпечуєзниження витрат з боку органів влади та підвищення рівня обслуговуваннянаселення цих країн.

Останні записи