Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.06.2015, 11:17

Завдяки корпоратизації Укрпошта стане конкурентоспроможною

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Укрпошта надає на всій території України послуги, доступні кожному споживачеві за доступною ціною, яку регулює держава, в заданий строк та зі встановленою якістю. У багатьох країнах оператори поштового зв’язку, які надають соціально значущі універсальні по

Укрпошта надає на всійтериторії України послуги, доступні кожному споживачеві за доступною ціною, якурегулює держава, в заданий строк та зі встановленою якістю. У багатьох країнахоператори поштового зв’язку, які надають соціально значущі універсальні поштовіпослуги, отримують компенсації або дотації від держави, проте Укрпошта такихдотацій не отримує.    

Крім того, діяльність Укрпоштисьогодні є надто зарегульованою. Для прикладу, підприємство не має праванадавати клієнтам гнучкі знижки, бо це в будь-який момент можуть прирівняти докорупційних дій.

Тому досить доцільним кроком уподальшому розвитку підприємства є перетворення Укрпошти на акціонернетовариство. Завдяки цьому підприємство стане більш мобільним, самостійним тастворить можливості для залучення стратегічних інвесторів і значних обсягівінвестицій у високотехнологічні проекти.

Безумовно, процескорпоратизації відбуватиметься непросто. Однак моя мета як керівника – зробитивсе можливе, щоб він пройшов чесно і прозоро, а в законодавстві щоб було чітковиписано: «без права приватизації».

Я впевнений, що Верховна Радазалишить Укрпошту у стовідсотковій власності держави, надавши статусакціонерного товариства. Це в свою чергу означатиме, що національний операторпоштового зв’язку матиме передусім більшу свободу в діяльності на ринку івідповідно стане більш конкурентоспроможним.

Останні записи