Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.04.2015, 10:54

Політика Укрпошти спрямована на скорочення непродуктивних витрат

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Непродуктивні витрати – це і є корупційна складова, яка була активною впродовж минулих років. Сьогодні політика національного оператора поштового зв’язку спрямована на скорочення непродуктивних витрат.

Непродуктивні витрати – це і єкорупційна складова, яка була активною впродовж минулих років. Сьогодніполітика національного оператора поштового зв’язку спрямована на скороченнянепродуктивних витрат.

Укрпошті вже вдалося показатинеабиякі результати у цьому напрямку. Так, за перші три місяці 2015 рокудержпідприємство показало позитивні результати та досягло економії  у розмірі понад 100 млн. грн.

Цього вдавалося досягти завдякиоптимізації логістичних процесів перевезення пошти магістральними поштовимимаршрутами, підприємству вдалося зменшити витрати близько 45 млн. грн. на рік.Разом з тим, за рахунок оновлення схем руху автотранспорту на магістральнихмаршрутах терміни доставки поштових відправлень між обласними центрамискорочено на одну добу. Це дозволило підприємству не лише підвищити якістьнадання послуг, а й додатково заощадити 1,68 млн. грн.

За рахунок перегляду технологічнихкарт на внутрішні та міжнародні поштові відправлення Укрпошта оптимізувалатехнологічні процеси та мінімізувала час на виконання операцій з наданняпослуг. Запровадження таких змін скоротить витрати на 325 тис. грн.

Крім економії в логістичнихпроцесах, є низка позитивних тенденцій в інших напрямках роботи.

Ми зменшили річну вартістьпослуг на обслуговування IT-хмари для Укрпошти – витрати підприємства назберігання бази даних скоротилися з 17 млн. грн., в рік до 6,7 млн. грн. Крімтого, оптимізація витрат на обслуговування і підтримку програмного забезпеченнязаощадила підприємству близько 3 млн. грн. Зменшено витрати на обслуговуваннясерверів та обладнання Центру обробки даних з 5 до 2,7 млн. грн.

З метою зниження витрат наутримання та експлуатацію службового легкового автомобільного транспортуУкрпошти, зменшено ліміти та скорочено пробіг по службовим та господарськимперевезенням. Як наслідок – економія паливно-мастильних матеріалів, зокрема, засічень-березень 2015 року пробіг зменшився в цілому на 963 тис. км (майже на72%) у порівнянні з відповідним періодом 2014 року. Також досягнуто економіївитрат на обслуговування GPS на суму 0,5 млн. грн., за 2014 рік в порівнянні зобсягом, передбаченим договором.

Також проведено оптимізаціюуправлінських процесів на рівні керівників середньої ланки. Завдяки цьомуекономія в рік складає  понад 40 млн.грн., що дає можливість спрямувати кошти на збільшення рівня заробітної платипрацівників, котрі безпосередньо надають послуги споживачам. Вже сьогодні, завдякивжитим заходам, рівень середньомісячної заробітної плати одного працівникавиробничого персоналу у І кварталі 2015 року збільшився на 5,1% до аналогічногоперіоду минулого року. Підприємство не має заборгованості з виплати заробітноїплати.

Останні записи