Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.04.2015, 11:46

Укрпошта взяла участь у Стратегічній конференції

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

У Женеві 13-14 квітня проходила Стратегічна конференція Всесвітнього поштового союзу, в якій взяли участь майже 750 делегатів приблизно зі 135 країн-членів ВПС, в тому числі і з України.

У Женеві 13-14 квітня проходилаСтратегічна конференція Всесвітнього поштового союзу, в якій взяли участь майже750 делегатів приблизно зі 135 країн-членів ВПС, в тому числі і з України.

Метою проведення даноїКонференції було визначення майбутніх викликів та можливостей для поштовогосектору як для одного з тих секторів економіки, який забезпечує найбільшузайнятість та сприяє глобальній торгівлі, а також відпрацювання всесвітньоїпоштової стратегії, яка буде представлена на наступному Конгресі ВПС, щовідбудеться у Стамбулі в 2016 році.

У групових дискусіях виступилибільше 40 доповідачів. Обговорювали роль поштових послуг у сприянні глобальнійторгівлі та створенні соціальної, фінансової та економічної доступності, рольпоштових регуляторів в ситуації динамічного розвитку телекомунікаційного ринкута важливість інновацій для гарантування того, що поштові послуги та мережізалишаються релевантними для сучасного суспільства.

Під час Конференції  я ознайомився з досвідом інших країн упоштовій сфері, почув багато цікавої та корисної інформації, яку плануювикористати у розробці подальшої стратегії розвитку Укрпошти.

Замість традиційної пошти насьогоднішній день поштова діяльність здебільшого зосереджена на логістиці тафінансових послугах. Зростання електронної комерції та відповідно обсягівпоштових посилок, мінлива поведінка клієнтів серед інших факторів примушуютьдержавні поштові служби адаптуватися до потреб клієнтів.

Хочу зазначити, що незважаючина політичну та економічну ситуацію в державі, представники ринку поштовоїлогістики в Україні розробляють нові стратегії і підходи до надання послуг таформ роботи з клієнтами. Укрпошта впроваджує низку реформ, що дозволить вийтина підвищений рівень якості обслуговування клієнтів.

Так, вже запущені механізмищодо оптимізації роботи підприємства, створена нова структура, відпрацьовуютьсяпроекти з оптимізації логістичних процесів. Оновлюються магістральні плани,розширюється співпраця з поштовими службами різних країн. Особливу увагу затаких умов привертає сегмент міжнародних перевезень.

Укрпошта і надаліспрямовуватиме максимум зусиль на підвищення якості надавання послуг, щодозволить відкрити нові можливості для споживачів.

Останні записи