Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.03.2015, 11:52

Путін готує Україні газовий зашморг

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Затягуючи шворку на шиї газової системи, північний сусід не гребує шантажем, погрозами, дезінформацією…

Затягуючи шворку на шиї газовоїсистеми, північний сусід не гребує шантажем, погрозами, дезінформацією…

Газпром погрожує припинитипостачання газу Україні вже днями. Крім того, «Газпром» готовий винести Донбас «зарамки переговорів» з «Нафтогазом». Про це повідомив офіційний представник цієїросійської компанії Сергій Купріянов. Тобто, газ для захоплених сепаратистамирегіонів не будуть записувати в борг «Нафтогазу».

Росія попереджає: відключеннягазу для України може позначитися на постачанні блакитного палива до Європи.Щоб не допустити повторення газової війни між країнами, Єврокомісія запрошує доБрюсселя міністрів енергетики України і Росії.

По суті це попередження -банальний шантаж з боку Росії. До таких заяв Росія вдавалася вже не раз, і цізаяви коштували так же мало, як і договори з путінською імперією.

А те, що це просто шантаж -бачать усі. Росія постачає газ своїм терористам на Донбасі в обхідконтрольованих Урядом України станцій і хоче, щоб Україна за нього платила.Росія діє як Орда, намагаючись знімати данину з України. Між тим, ці діїабсолютно незаконні. Ніхто не знає, скільки газу насправді поставила Росія наДонбас  - може, й нічого. Щовідбувається? Росія робить звичні підлості Україні й шукає способи відімкнутигаз Європі, оскільки ціна газу різко падає цієї весни слідом за падінням цін нанафту. Але Україні Бог помагає.  Такоїтеплої зими мало хто пам’ятає. На дворі +8. Нині з Заходу (Словаччини, Польщі йУгорщини) Україна щодня отримує понад 40 млн. кубометрів газу, а піднімає надень із своїх газосховищ 30-35 млн. кубометрів. Російський газ стає нікому непотрібний. А якщо Росія зірве транзит газу до Європи, то навіть аполітичнієвропейці зрозуміють, хто така Росія, та зведуть споживання російського газу домінімуму, купуючи скраплений газ, який іде до Європи танкерами. На тліреверсних поставок з Європи, які здійснює Україна,потрібно зменшувати використання газу в самій Україні.

На жаль, ми досі не почулиреальних механізм від Уряду. Україна досі використовує неймовірну кількістьгазу, а споживачі й постачальники послуг не мотивовані економити використання.

 

Останні записи