Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.02.2015, 11:09

Звільнення Єфремова під заставу – приклад недолугості судової системи

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Вже минув рік, як перемогли демократичні сили, а злочинці, які винні у розстрілах людей на Майдані, і досі не покарані.

Вже минув рік, як перемоглидемократичні сили, а злочинці, які винні у розстрілах людей на Майдані, і досіне покарані. 

Правоохоронні структури даютьможливість втікати всім фігурантам злочинного режиму.

Два попередні генпрокурори О.Махницькій і В. Ярема не виправдали довіри суспільства і майже нічого незробили по розслідуванню гучних справ.

Новий генпрокурор Віктор Шокінвзявся за діло, але суддівська команда не дає довести задумане до логічногозавершення.

Прикладом недолугості системи єарешт Єфремова і звільнення його під заставу в три мільйони шістсот тисячгривень. Враховуючи впливовість цієї фігури при режимі Януковича і суми грошей,які були розкрадені колишнім президентом і його соратниками, дана сума заставивиглядає, м’яко-кажучи, сміхотворно.

Вважаю, що звільнення Єфремоваз-під варти напередодні річниці розстрілу «Небесної сотні» є плювком в обличчяукраїнському народу.

Крім того, цілком реально, щопісля звільнення Єфремов не сьогодні-завтра поповнить ряди політичнихемігрантів-«регіоналів».

І хоча міліція та СБУзапевняють, що контролюють місце перебування Єфремова, і не допустять йоговтечі, -  у це мало віриться.

Варто лише пригадати нашумілусправу колишнього ректора Ірпінської податкової академії, регіонала ПетраМельника, який примудрився втекти з-під носа правоохоронних органів, навітьперебуваючи  в електронному браслеті.Дуже прикро, що у нашій державі взагалі бувають такі прецеденти.

Вважаю, що основними загрозаминезалежному судочинству є судді-непрофесіонали, політичний тиск на судову гілку влади, тотальна корумпованість судовоїсистеми.

І поки ми не подолаємо всі ціганебні явища, ми не можемо сподіватися на неупередженість служителів Феміди тасправедливе судочинство.

 

Останні записи