Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.01.2015, 11:59

Винних в обстрілах Маріуполя – в Гаагу

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

За останні дні мирних жителів на Донбасі обстрілювали тричі: під Волновахою блок-пост із маршруткою, зупинку громадського транспорту в Донецькі, і наймасивніший теракт – обстріл житлових кварталів у Маріуполі. Українці тричі за ці дні схиляли голови і зап

За останні дні мирних жителівна Донбасі обстрілювали тричі: під Волновахою блок-пост із маршруткою, зупинкугромадського транспорту в Донецькі, і наймасивніший теракт – обстріл житловихкварталів у Маріуполі.

Українці тричі за ці днісхиляли голови і запалювали свічки в знак пам’яті за загиблими. Не обминулонещастя і колектив національного оператора поштового зв’ язку «Укрпошта».

На превеликий жаль, війна необирає, кому загинути, а кому вижити... 24 січня вранці, під час обстрілутерористами із «Градів» міста Маріуполь, в місцеве відділення Укрпошти потрапивснаряд. Загинула молода жінка, 25-ти років, оператор поштового зв'язку ОЗ 3 ЦПЗ5 Маріуполь. Це горе для кожного з нас...

Висловлюю свої щирі співчуттяродині загиблої, зроблю все можливе, аби надати необхідну допомогу тапідтримати усіма силами постраждалих у цей скрутний для них час.

Але ми маємо пам’ятати нетільки тих, хто загинув, захищаючи Україну, пам’ятати всіх безневинних жертвцієї війни. Але ми теж маємо чітко усвідомлювати, хто винуватець обстрілів.

Заблокувавши резолюцію РадиБезпеки ООН по обстрілу Маріуполя, Путін визнав, що цей злочин скоїли йогосепаратисти. Навряд чи він став би блокувати резолюцію, якби вірив, що цезробили українські військові.

Путіна і його представника вООН Чуркіна мало хвилює їхня брехлива поведінка, адже правду про них знаютьлише за кордоном, а всередині Росії. Більшість дивиться Перший канал, зрепортажів якого випливає, що українці самі ж обстріляли своє місто. Російськапропаганда не згадує про висновок моніторингової групи ОБСЄ, яка працює насході України за згодою Путіна,  і доскладу якої входять представники Росії.

А ОБСЄ чітко заявила: Маріупольобстріляли «Градами» і «Ураганами» з підконтрольних «ДНР» територій. Дії Путінамає розглядати міжнародний трибунал у Гаазі для військових злочинців. Про цеоднозначно заявили керівники держави на засіданні РНБО. І з цим погоджуютьсявсі українці. 

Останні записи