Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.11.2014, 14:56

До дій Путіна треба бути готовими

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Президент РФ Володимир Путін заявив, що він віддав наказ сформувати потужну військову групу в Криму. Це означає, що Путін вкотре демонструє зневагу до міжнародних договорів та суверенітету України.

Президент РФ Володимир Путінзаявив, що він віддав наказ сформувати потужну військову групу в Криму. Цеозначає, що Путін вкотре демонструє зневагу до міжнародних договорів тасуверенітету України.

Усе це, разом з повідомленнямипро перетин повітряного простору країн НАТО російськими стратегічнимибомбардувальниками, вторгненням підводних човнів РФ у виключні економічні зоникраїн Балтії, викликає не аби яке занепокоєння. Можна говорити, що Путінготується до чергової авантюри.

Тому, Європа, США і Українаповинні бути готовими до будь яких дій російського президента.

Цікаву думку про Путінависловив секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер. Він сказав, що ніхто не може датигарантій адекватності Путіна. Його думку підтвердили у резолюції засіданняПарламентської асамблеї країн НАТО.

Втручання Росії є головноюпричиною того, що на сході і півдні України триває збройний конфлікт ігуманітарна криза.  Про це написано вухваленій у понеділок у Гаазі резолюції 60-ї щорічної сесії Парламентськоїасамблеї НАТО про підтримку суверенітету і демократії України.

«Пряме, а також прихованевтручання Росії, включаючи перекидання військ в уніформі без розпізнавальнихзнаків на територію України, є головною причиною продовження збройногоконфлікту і гуманітарної кризи на півдні і сході України», - заявилипарламентарії країн НАТО.

Члени асамблеї закликали своїуряди продовжувати санкції, доки Росія не покаже свою волю дотримуватисяміжнародного права і норм, скасує незаконне приєднання Криму, відмовиться відінших претензій до України та поводитиметься як відповідальний і нейтральнийучасник у просуванні мирного врегулювання конфлікту.

Однак Україна повинна бутиготовою до будь-якого повороту подій, не виключаючи  навіть самі невтішні прогнози.

Як відомо, протягом останніхтижнів Росія скупчує на кордонах з нашою державою свої війська, як сухопутні,так і авіацію. Стосовно цього у суспільстві розгорнулася жвава дискусія натему, чого чекати найближчим часом від сусіда-агресора.

Хоча, за висновками експертів,цей маневр швидше нагадує залякування, ніж реальну загрозу, однак не можнавиключати  імовірності відкритого тамасштабного наступу з боку Росії. Українська армія повинна бути готова датиокупантам серйозну відсіч.

А світова спільнотаповинна зробити все від неї залежне, аби підтримати Україну та її армію у цьомукривавому протистоянні. Адже прямий російський військовий вхід на територіюУкраїни буде означати не лише війну між двома країнами, але і перехід конфліктуна більш глибокий глобальний рівень.  

Останні записи