Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.11.2014, 14:23

Повіривши в "Русский мир", мешканці Донбасу залишилися самі зі своїми

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Мешканці Донбасу стали менше довіряти лідерам терористичних «ДНР» і «ЛНР». Це логічний наслідок всіх останніх подій на Сході України.

Мешканці Донбасу стали менше довіряти лідерамтерористичних «ДНР» і «ЛНР». Це логічний наслідок всіх останніх подій на СходіУкраїни.

У стрічках новин на сайтах, в телесюжетах та друкованихпублікаціях стала з’являтися інформація про бунти мирних мешканців окупованихчастин Донецької і Луганської областей.

Так звані «голодні» бунти відбулися у Свердловську,Торезі, Єнакієво та інших містах. Сотні, а подекуди й тисячі жителів, виходятьна стихійні мітинги. Оскільки Україна не має можливості фінансувати окупованітериторії, люди вимагають від ватажків терористичних організацій продуктівхарчування, виплати зарплат, пенсій, соціальної допомоги.

Зрештою, перед так званими «референдумом» і «виборами» наДонбасі мирним людям терористи обіцяли «золоті гори»: що зарплату і пенсіїперерахують до російського рівня, що на Донбасі запрацюють російськіуніверситети, що матеріальний рівень «ДНР» і «ЛНР» зросте, як у казці… І усезавдяки Путіну!

Але, як бачимо, президент РФ не поспішає визнаватисамопроголошені терористичні «республіки», не поспішає допомагати мирниммешканцям, задурманеним російською дезінформацією та обдуреним солодкимиобіцянками. Зараз у Путіна не та ситуація.

Міжнародна ізоляція, падіння рубля, економічна кризавнаслідок санкцій, зростаючий обвал цін на нафту – все це не стимулює Росіюдбати про населення Донбасу.

Люди там опинилися сам-на-сам  зі своїми проблемами. У більшості з них -відчай, втома і зневіра.

Але в цьому є й частина їхньої вини. Дуже вже швидко вониповірили в «Русский мир» та в обіцянки терористів.

Нинішня ситуація на Донбасі - цежорстокий підсумок як діяльності бойовиків і терористів, так і певноїбайдужості до долі України місцевих жителів. Тепер їм важливо зрозуміти це, іне повторювати більше подібних помилок.

 

Останні записи