Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.11.2014, 13:44

Новообраний парламент має показати результати своєї роботи до весни

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Ухвалення законів у парламенті - складна процедура з комітетами, експертними висновками, першим і другим читанням.

Ухвалення законів у парламенті- складна процедура з комітетами, експертними висновками, першим і другимчитанням.

Тому необхідно чітко прописативсі кроки, щоб демократична коаліція швидко увійшла у технологічний процес щодоухвалення реформаторських рішень.

Новообрана Верховна Рада маєпоказати результати своєї роботи максимум навесні наступного року.

Від партій, що увійдуть докоаліції, від новообраних народних депутатів люди чекають змін. Народ вжевтомився від фальшивих обіцянок, він хоче бачити реальні дії. Люди гинули за цена Майдані, тому народні обранці просто не мають права розчарувати народ. Вониповинні виправдати всі покладені на них надії та сподівання, повинні виконативсі взяті на себе зобов’язання. Якщо цього не станеться, люди знову піднімутьсяпроти влади.

Але щоб робота нардепів булаефективною, коаліційна угода має бути розписана до найменших дрібниць.

Вона повиннабути наповнена реальним змістом, повинна бути детальним документом, що визначаєчіткі кроки, які уряд повинен здійснити. Вона має  передбачити всі наслідки у реформуваннісамоврядування, оборони і спецслужб, економіки і фінансів – всіх галузей життяв Україні.

Таким чином, прописані вкоаліційній угоді кроки дадуть можливість парламенту прискорити процеси змінизаконодавства для забезпечення реформ.

Реформи необхідно провести впершу чергу для того, щоб запустити реальний сектор економіки. І стартувати ціреформи повинні якнайшвидше.

У народних депутатів і уряду єнадзвичайно непроста задача – віднайти в необхідній кількості кошти длязабезпечення і соціальних програм, і оборонної галузі, і підйому фінансовогосектора.

Тому аби досягти всіхпоставлених цілей, робота парламенту і уряду повинна бути чіткою і злагодженою.

Останні записи