Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.09.2014, 16:43

Залякування Кремля голослівні та покликані посіяти паніку

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

У відповідь на те, що Україна буде обмежувати поставки електроенергії до Криму, прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв пригрозив симетричними діями.

У відповідь на те, що Україна буде обмежувати поставки електроенергії доКриму, прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв пригрозивсиметричними діями.

Однак залякування Кремля здебільшого голослівні, оскільки поставокелектроенергії, які погрожує припинити російський Прем'єр, насправді не існує.         

Енергосистеми Росії та України працюють у паралельному режимі, і перетоки електроенергіїє незначними.

Так, згідно даних Державної фіскальної служби, у минулому році імпортросійської електроенергії в перерахунку на гроші у становив 1,7 мільйонівдоларів, а за 8 місяців 2014 року – 1,3 мільйонів доларів. У 2013 році експортвітчизняного струму в Росію склав 0,065% всього електроенергетичного експорту,а  у 2014 році постачання електроенергіїдо Російської Федерації взагалі не здійснювалося.

Усі масштабні загрози в енергетичній сфері, які Росія могла здійснити протинашої держави , вже реалізовані. Припинено постачання газу, зірвано іпостачання вугілля. Однак Україна вже довела, що може прожити і без«сусіда-агресора» і не боїться його санкцій.

Так, нам буде нелегко, але ми впораємося. А нинішня політика Росії можеобернутися для неї ще більшими втратами.

Мова йде про довгострокове послаблення стабільності роботи їїенергосистеми. Адже Україна ще задовго до кремлівських погроз прийняла рішенняпро пришвидшення інтеграції з об’єднаною енергосистемою Євросоюзу.

Тому погрозливі заяви російських посадовцiв варто сприймати спокійно,  адже вони покликані лише посіяти паніку.

Останні записи