Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.05.2014, 09:48

Окупанти не зруйнують суспільство нашої мрії

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Нині Україна переживає найтяжчі з моменту проголошення незалежності часи. Але водночас саме сьогодні завдяки Україні весь світ згуртувався перед загрозою з боку Росії.

Нині Українапереживає найтяжчі з моменту проголошення незалежності часи. Але водночас самесьогодні завдяки Україні весь світ згуртувався перед загрозою з боку Росії.

Драматичні подіїостанніх місяців дозволили європейцям подивитися на Україну іншими очима, ажителям віддалених куточків земної кулі - взагалі дізнатися про наше існування.

За минулі двадесятиліття Україна заробила не найкращу репутацію. Вона асоціювалася зкраїною, де панує вічний безлад. Головним атрибутом зовнішнього іміджу нашоїкраїни була крайня бідність. Причому таку репутацію, на думку жителів ЄС,українці культивують самі, оскільки люблять прибіднятися та не поважають себе.

Після революціїГідності українці побачили власний образ — натхненних патріотів, громадян,готових відстоювати свої права та свободи, будувати нове суспільство на засадахдемократії, соціальної відповідальності, прозорості інститутів влади. Такіпозитивні зрушення не залишилися непоміченим світовою спільнотою. «Українціпочали діяти і наповнилися гордістю - за себе, за свою країну. Тільки у гордихза себе людей з’являється шанс домогтися поваги від інших», — такий коментарзалишили на сторінці твіттера Джона Маккейна під фото з Майдану, яке сенаторСША зробив в Україні.

У психологіїукраїнців відбулися зміни: ми почали відчувати себе  певною сукупністю.

На жаль, заразнастав час, коли люди з острахом висловлюють свої побоювання щодо можливостірозв’язання третьої світової війни. Найближчий сусід став підступним ворогом,який всілякими засобами намагається зруйнувати прагнення українця бутиінтелектуальною особистістю з адекватними суспільними очікуваннями.

Сьогодніпотрібно зрозуміти, що Україна – борець. Окупантам не вдасться похитнути нашуцілісність і незалежність. Народ довели до відчаю діями корумпованої влади.Але, незважаючи ні на що, зараз наші серця переповнені духом патріотизму ілюбові до Батьківщини. І саме ці почуття допоможуть дати достойну відсічкожному, хто посягне на наше неминуче благополуччя.

Останні записи