Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
24.12.2013, 15:45

Держбюджет-2014 – бюджет проїдання та піару

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Нещодавно на офіційному сайті Верховної Ради представили доопрацьований проект закону про Державний бюджет України на 2014 рік, згідно якого граничний обсяг дефіциту Держбюджету – близько 59 з половиною мільйонів гривень.

Уряд зновупродовжує втягувати країну у боргову яму. Позики, що залучатимуться державою до спеціального фонду бюджету –становлять 6,2 мільярдів гривень.

Крім того, новимбюджетом не передбачається реального зростання соціальних стандартів. У першомупівріччі мінімальний розмір зарплат, пенсій та прожиткового мінімуму взагалі незміниться. Часткове збільшення соцстандартів заплановане лише на друге півріччя2014 року, і то на смішні суми. Так, розмір мінімальної зарплати  та пенсій зросте лише на 80-85 гривень.

Зважаючи на те,що інфляція прогнозується на рівні 8,3%, реального збільшення соцвиплаточікувати не варто.

Водночас урядзапланував на 864 мільйони  гривень  скоротити фінансування освіти, а сферуохорони здоров’я - на 230 мільйонів.

При цьому зростефінансування силових та каральних органів. Що це? Вдячність влади за розгінмирних демонстрацій?!

Також, згіднопроекту Держбюджету,  у 2014 роціпланується посилити податковий тягар на громадян України.

Очікується, щонадходження від ПДВ зростуть майже на 22 мільярди гривень, від акцизного збору– на 2,7 мільярдів гривень. І це на додаток до того, що у поточному роціподаток на прибуток підприємств стягувався наперед.

Крім того, урядпланує значно збільшити витрати на фінансування президентських виборів у 2015році.

І все це вумовах, коли в країні вже тривалий час спостерігається падіння ВВП та обсягівпромислового виробництва, коли в економіці з дня на день посилюється криза.

Головнийфінансовий документ держави – це черговий непродуманий і непрофесійнийрезультат дій влади, бюджет проїдання та піару.

Останні записи