Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.12.2013, 17:19

Тільки разом ми зможемо змінити країну

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Вчора на Майдані відбулося чергове Народне віче. Дехто вже обчислює скільки сотень тисяч людей зібралося.

Людей насправді було дуже багато. Але, стоячи там,розумієш, що головне не кількість людей, а їх зарядженість на перемогу,незбориме бажання відстоювати  за своємайбутнє до кінця. Ти бачиш скрізь безстрашні очі людей і розумієш яка великасила постає, коли вільні і переконані люди об’єднуються для досягнення своєїмети. Ця впевненість та настрой на перемогу великої кількості однодумців передаютьсявсім присутнім – і багато хто ходить на Майдан підзарядитися цим незабутнім танеповторним відчуттям.

Хочеться подякувати всіх, хто приходитьна Майдан і показує свою позицію, всіх, хто не хоче сидіти  вдома біля телевізора і чекати від злочинноївлади манни небесної. Чимало людей приходить на Майдан щодня, щоночі – так, ценелегко, багато хто втомився. Але люди розуміють, що ми повинні стояти іборотися – лише тоді можливо перемогти. І на Майдані це нікому не потрібнопояснювати – там кожен може пояснити це сам.

Тих, хто сподіваєтьсявідсидітися дома і побудувати своє окреме щастя в приниженій і страждаючійкраїні, становиться все менше. Ідеї Євромайдану поширюються країною. Напідтвердження цих слів – проведені вчора багатотисячні акції на підтримкуЄвромайдану в містах Сходу і Півдня. Люди пробуджуються. Вони починаютьрозуміти, що європейські цінності дуже прості – демократична влада, повага дозаконів, чесний суд, відсутність корупції, поважання прав людини. Саме за це мистоїмо. Саме це ми маємо пояснити тим, хто досі сумнівається .

Ми маємо пояснити їм, що щастябіля телевізора нетривале. Цей режим все одно висмокче їх благополуччя черезрозбиті дороги, засилля злочинності (яка є єдиним цілим з цією владою), безробіття,знищену медицину, зруйноване житло, мізерні пенсії та зарплати, неможливістю подорожуватиі бачити світ. Вони вимкнуть телевізор – і зануряться в жах, в злидні.

Ми маємо пояснити тим, хтосумнівається, що люди вийшли на майдани через те що їх дістали злидні,приниження та безправ'я. Ми маємо пояснити, що цей режим дістане кожного. Недістане сьогодні - дістане в майбутньому: ця влада живе в борг і існує лише зарахунок кредитів, які доведеться віддавати нашим дітям і онукам. І той, хто намагається пересидіти ці події біля телевізора, маєрозуміти, що тим самим він просто краде щасливе майбутнє в своїх нащадків. Іколи їх діти і онуки підростуть, вони обов’язково зададуть їм запитання:"Чого ж ви мовчки ховалися вдома, дозволили навішати на нас стільки боргіві вкрасти наше щасливе життя?".

Ми маємо пояснити тим, хтосумнівається, що вся сума тих величезних боргів, які режим навішує на нас інаших дітей, осідає в офшорних компаніях Сім'ї та наближених до неї олігархів. Мимаємо пояснити їм, що режим не зацікавлений фінансувати реформи, адже реформидадуть ефект через декілька років, а гроші можна вкрасти вже сьогодні. Ті, хтобоїться і сумнівається, вже сьогодні мають готувати відповідь на питання чому вонизалишать своїм дітям і онукам зруйновану та розграбовану країну і чому у критичнийчас вони ховалися і байдуже сиділи біля телевізорів. 

Мільйони небайдужих людей, які переймаютьсямайбутнім своїх дітей, вийшли на вулиці, вимагаючи змін. Вони прагнуть кращоїдолі своїм дітям, прагнуть кращого життя, вони прагнуть реформ і розуміють щодосягти цього можна тільки змінивши владу. І вони розуміють, що тільки разом миразом зможемо змінити країну. А для того щоб бути разом – треба просто вийти наМайдан.

Останні записи