Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.12.2013, 12:31

Влада знову спотворила результати народного волевиявлення

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Довибори на 5 проблемних округах - репетиція президентських виборів/

В той час, колисотні тисяч українців відстоюють на майданах своє право вибору, влада продовжуєвправлятися у вдосконаленні способів позбавити їх цього права.

Як і варто булоочікувати, результати повторних виборів у чотирьох із п’яти проблемних округівзнову спотворені.

Співставившиофіційні результати виборів та дані опитування, проведеного у день голосуванняСоціологічною групою «Рейтинг», бачимо абсолютно різні показники.

Так, згідноопитування, у 3 із 5округів перемога належить кандидатам від опозиції. Але за данимиЦентрвиборчкому , опозиційний кандидат переміг лише в одному (197) окрузі.

Виборцівпідкупляли,  бюлетені виносили за межідільниці, безпосередньо на дільницях або біля них  вешталися сторонні люди та заважали роботіспостерігачів. І це далеко не весь перелік порушень, які були допущені під часцих виборів.

Тому заява главиЦентрвиборчкому Михайла Охендовського стосовно того, що «проблемність цих п’ятиокругів зараз зникає просто на очах» - виглядає доволі смішно.

Те, що влада незбирається більше проводити в Україні чесних виборів – очевидний факт.

Причому масштабиспотворення результатів народного волевиявлення просто вражають. Так , на київському окрузі №223 розбіжностіофіційних результатів голосування із даними опитування становлять близько 11%.

Вибори 15 груднябули лише репетицією президентських виборів.

Це повинно статидля народу попередженням. Якщо дати провладному режиму ще півтора роки, то вжеточно можна не сумніватись, що результат виборів 2015 року буде заздалегідьвизначений. І не важко здогадатися, на чию користь.

Тому, зважаючи нате, що нинішній режим ніколи не погодиться на цивілізовану передачу влади,питання про проведення дострокових виборів президента має бути вирішене ужезараз.

Якщо цього незробити, можна остаточно втратити останній шанс законної зміни влади.

Останні записи