Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.11.2013, 10:05

Українці повинні винести для себе уроки з минулого

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Щороку у четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам'яті жертв голодомору.

Щороку учетверту суботу листопада в Україні відзначається День пам'яті жертвголодомору.

Те, що г олодомор 1932-33 років був справжнімгеноцидом проти українського народу, вже мало в кого викликає якісь сумніви.

Події тихстрашних років сучасний українець не може навіть уявити.

За підрахункамиукраїнських та зарубіжних дослідників, жертвами голодомору 30-х років в Україні стали від 6 до 8 мільйонівлюдей.

У роковини цієїтрагедії ми маємо не просто згадати мільйони знищених життів, але й винести зцього якісь уроки.

Люди повиннізамислитися над тим, наскільки важливим є незалежність та суверенітет держави.Що країна повинна дбати про свій народ, про його сьогодення і майбуття.

Варто зрозуміти,наскільки високою є роль європейських ліберальних цінностей, які на перше місцеставлять людину, її життя та гідність.

Не секрет, щонинішній авторитарний режим, який панує в Україні, ставить під загрозу щасливемайбутнє нашої держави.

З часом громадяни  взага лі нематимуть змоги впливати на політику влади. І, не дай Боже, найстрашніші кошмариминулого можуть повторитися.

Сьогодні мизнаємо, що г олодомор ніколи не станедля нас історичною минувшиною, адже нестерпний біль шматує пам'ять не тількиочевидців, але й наступні покоління.

Тому нашобов'язок, — увічнювати та вшановувати пам'ять про мільйони вбитих українців іцим самим зберігати духовну єдність нинішніх і прийдешніх поколінь.

 

Останні записи