Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.07.2016, 19:04

Літнє «перезавантаження»: дитяча оздоровча кампанія у Броварах

Міський голова Броварів

Міський голова Броварів Ігор Сапожко розповідає про літнє дозвілля маленьких броварчан.

У розпалі гаряча літня пора – найулюбленіший час для дітейта юнаків. Чи варто згадувати, з яким нетерпінням школярі чекають приходулітніх канікул. Ось вже нарешті можна відпочити від напруженого навчальногороку та повноцінно присвятити себе творчому, культурному, інтелектуальномурозвитку чи активним видам спорту. Перед батьками ж постає інше завдання –спланувати дозвілля своїх дітей таким чином, аби вони могли не лише відпочити,але й оздоровитись, поповнити сили та зарядитись енергією. Безтурботні будніможуть із легкістю перетворитись на добровільне заточення у чотирьох стінахперед телевізором, з ігровою приставкою чи за комп’ютером, варто лише батькамвтратити пильність. Із вирішенням цього завдання у Броварах ми йдемо їм назустріч та надаємо можливості урізноманітнити літній відпочинок маленькихброварчан з користю для здоров’я.

На допомогу батькам

З   метоюудосконалення організації повноцінного відпочинку та оздоровлення дітей назасіданні сесії Броварської міської ради   28 січня 2016 року було затверджено міську Програму відпочинку таоздоровлення дітей на період 2016 – 2017 років (№75-06-07), відповідно до якоїслужба у справах дітей та сім’ї здійснює координацію робіт, пов’язаних ізреалізацією заходів щодо оздоровчої кампанії та організації літнього відпочинкута оздоровлення дітей.

Особливу увагуми приділили діткам, які потребують більштурботливого піклування та оздоровчих заходів (не здатні до самообслуговування).Для них з міського бюджету було виділено кошти на придбання 8 путівок “Матері ідитини”, із них: 4 путівки до південного узбережжя в санаторій «Скадовськ»(Херсонська обл.) та 4 путівки на Львівщину в санаторій «Любінь Великий».

  Незабутнє літо вдитячому таборі

  Зараз із упевненістю можу сказати, що станом на 01.07.2016року службою у справах дітей та сім’ї Броварської міської ради за коштимісцевого бюджету, відповідно до ЗУ «Про здійснення державних закупівель», булопридбано 222 путівки в ДОТ «Веселка» (Херсонська обл., м. Скадовськ), 90путівок в ДОТ «Сонячний берег» (Одеська обл., Білгород-Дністровський р-н),також 90 путівок в дитячий оздоровчий табір «Веселка» (Львівська обл., м.Дрогобич).

У червні велика група дітлахів – 100 осіб, вирушила в ДОТ«Веселка». У складі цієї групи 35 діток із зони бойових дій. Для них подібнімандрівки є вкрай необхідними, адже вони потребують не тільки особливої увагидо стану здоров’я, але й певної психологічної реабілітації, тому позитивні емоціїта нові знайомства для них є першочерговими кроками на шляху до оздоровлення тадушевного відновлення.

  Заходи для містян

Не зважаючи на те, що загалом путівок було придбано немало, забезпечити таким відпочинком усіх охочих поки не вдається, з огляду наобмежений бюджет! Тому для дітей та молоді, котрі влітку залишаються в місті мирозробили насичену програму заходів культурного та активного фізичноговідпочинку, ознайомитись з якою можна насайті Броварського міського відділу культури . Традиційно вони проходять уміських парках, скверах, спортивних майданчиках, а також місцях культурноговідпочинку (Міський краєзнавчий музей, Броварська міська бібліотека та ін). Отже,обрати цікавий захід для себе зможуть і дорослі, цілі родини – ніхто не залишиться«за бортом».

Літній відпочинок та оздоровлення – ключові складові узагальному процесі підготовки дітей до нового навчального року! Моральне таемоційне «перезавантаження», позитивні враження залишають незабутній«післясмак» – такими спогадами неодмінно захочеться поділитись, а нових силвистачить аж до наступних канікул.   

Останні записи