Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.05.2016, 15:56

Допомога учасникам війни у Броварах

Міський голова Броварів

8 та 9 травня українці відзначатимуть День пам’яті й примирення, а також свято Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Вже другий рік поспіль в Броварах традиційні святкові заходи пройдуть без салютів та військових парадів, натомість кожен житель мі

8 та 9 травня українці відзначатимуть День пам’яті й примирення, а також свято Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Вже другий рік поспіль в Броварах традиційні святкові заходи пройдуть без салютів та військових парадів, натомість кожен житель міста матиме змогу віддати шану героям, що боролися і тим, хто продовжує мужньо відстоювати цілісність кордонів України.

Станом на 2016-й рік у місті проживає 79 учасників бойових бій та 464учасники Великої Вітчизняної Війни, 384 учасники бойових дій в Афганістаніта 630 учасників антитерористичної операції.

Для кожної категорії бюджетом міста передбаченонадання пільг та адресної допомоги. Зокрема, у 2015 році матеріальну допомогу змісцевого бюджету, на загальну суму 794,2 тис. грн., отримали 413 учасниківАТО. А з початку 2016-го року вже 86 мобілізованих військовослужбовців скористалисятакою можливістю. Сума виплат у поточному році становить 118,5 тис. грн. –мобілізованим та 119,9 тис. грн. демобілізованим військовослужбовцям.

В рамках програми «З турботою про кожного» передбаченонадання пільг з оплати житлово-комунальних послуг учасникам антитерористичноїоперації на Сході країни, а також членам їх сімей за рахунок коштів міськогобюджету. Крім того, українські воїни мають змогу отримати кошти на лікування чиоздоровлення, а також можуть безкоштовно отримувати ліки за рецептом лікаря,пересуватися у міському транспорті та відвідувати басейн «Купава». Гарантованоряд оздоровчо-реабілітаційних послуг. Для дітей учасників АТО передбачено безкоштовнехарчування у закладах освіти та оздоровлення.

Варто відзначити, що у Броварах налагоджена дієвапрограма співробітництва міської влади та представників бізнесу. У квітні2015-го року та в лютому 2016-го, за підтримки компанії «Альянс Новобуд», ключівід нових квартир отримали декілька родин воїнів АТО та учасників бойових дій уАфганістані.

Не забуває місто й про потреби ветеранів Другоїсвітової війни. Щороку для учасників війни проходить урочистий концерт, організовуєтьсясвятковий обід та виплачується адресна матеріальна допомога.

Напередодні таких важливих для кожного українця дат,хочеться додати лише одне: бережіть у своєму серці той маленький вогник, щорозгорається безмежним вогнем любові до рідної землі, не забувайте шануватитих, кому ми завдячуємо життям сьогодні. Низький уклін, вам Герої, за вашумужність та відданість

Останні записи